UZ LJUBAV LAKŠE I U DOBA KORONE: Anica i Jovan odlučili su da ovako pomognu svojoj zemlju u borbi
Foto: Privatna Arhiva

bravo

UZ LJUBAV LAKŠE I U DOBA KORONE: Anica i Jovan odlučili su da ovako pomognu svojoj zemlju u borbi

Srbija -

Anica Mijandžić i Jovan Gatarić iz Kikinde, studenti Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Zemunu, volontirali su tri sedmice u ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje. Volontiranje u toj ustanovi opisuju kao vrednu životnu školu, i priznaju da i dalje rado aplaudiraju medicinskim radnicima.

Kažu da naši lekari, medicinske sestre, tehničari, laboranti i vozači zaslužuju mnogo više od aplauza:

foto: Privatna Arhiva

-Nadamo se da će nakon ove krize država pokazati više sluha za medicinske radnike. Očekujemo da će tretman zdravstvenih radnika od strane države i pacijenata ubuduće biti daleko bolji. Veliki broj medicinskih radnika je, trbuhom za kruhom napustio Srbiju, a upravo je ova krizna situacija pokazala važnost ove struke u borbi za očuvanje javnog zdravlja - poručuju Anica i Jovan.

Da krene da volontira, najpre je odlučila Anica, buduća babica. Roditelji je u toj nameri nisu sputali:

- Podržali su me i shvatili moju želju da budem od koristi. Kad sam odluku iznela Jovanu, istog trenutka je saopštio da želi da bude uz mene. Nismo odmah znali da ćemo volontirati u ZZJZ. Iskustva su pozitivna. Svi su prema nama bili predusretljivi. Najpre nisu znali da smo u vezi. Kad im je to postal jasno, imam utisak da smo im postali još draži - priseća se Anica, dok Jovan pojašnjava šta su bila njihova zaduženja:

- Zaposlenima smo pomagali prilikom kontaktiranja ljudi u izolaciji. Da izaberem ovaj poziv, opredelio sam se jer za mene ne postoji lepši i humaniji posao. Uvek me je interesovala medicina. U mojoj familiji ima dosta zdravstvenih radnika - kaže Jovan.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track