NOVI PAZAR: Negovateljica u Gerontološkom centru poztivna na koronu, testiraće se svi stanari ove ustanove
Foto: Tanjug/Irfan Ličina

njeni kontakti trenutno se proveravaju

NOVI PAZAR: Negovateljica u Gerontološkom centru poztivna na koronu, testiraće se svi stanari ove ustanove

Srbija -

NOVI PAZAR - U Gerontološkom centru u Novom Pazaru jedna od negovateljica pozitivna je na korona virus, a trenutno se proveravaju njeni kontakti.

U Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru danas je rečeno da se vrši epidemiološka istraga kako bi se utvrdilo koje su osobe bile u kontaktu sa negovateljicom i kako bi se one odmah testirale, preneo je danas novopazarski Radio Stoplus.Među pozitivnim na koronu u Novom Pazaru je i jedna spremačica u Opštoj bolnici, pa se i u ovom slučaju sprovodi ista procedura.

U oba slučaja, kako je rečeno u ZZJZ u Novom Pazaru sprovodi se procedura propisana od resornog ministarstva, a po nezvaničnim podacima spisak osoba koje će u ova dva slučaja biti testirane je poduži, a na njemu su stanari Gerontološkog centra kao i zaposleni, kao i kolege i spremačice iz Opšte bolnice.

U Novom Pazaru je virus detektovan i kod jedne doktorke i dve medicinske sestra sa Grudog odeljenja na kome radi i inficirana spremačica. Za sada nema informacija kako je virus ušao u bolnicu niti u gerontološki centar.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track