U KRALJEVU NEMA NOVOZARAŽENIH: Svih 48 uzoraka negativno
Foto: J.S.

DO SADA 21 OBOLELA OSOBA

U KRALJEVU NEMA NOVOZARAŽENIH: Svih 48 uzoraka negativno

Srbija -

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je neizmenjena u odnosu na prethodni dan i svih 48 jučerašnjih uzoraka je negativno, tako da je na teritoriji grada Kraljeva do danas evidentirano 21 obolelo lice, od kojih su dva lica preminula, dok se jedno lice oporavilo.

"Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje 52 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana. Zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva je protekla bez problema i nije bilo slučajeva kršenja zabrane kretanja i mere samoizolacije", saopštio je u četrvrtak Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Kako se navodi u saopštenju, za kupovinu lica starijih od 65 godina, koja je planirana za petak, 17. april, opredeljeno je 43 trgovinska objekta u Kraljevu, kao i većina gradskih apoteka.

"Ekipe Civilne zaštite su završile sa četvrtim krugom dezinfekcije stambenih zajednica uz stručan nadzor i kontrolu Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. Takođe, izvršena je dezinfekcija određenih javnih prostora, pre svega, ispred prodavnica, pošti, banaka itd. Sa ovim aktivnostima, dezinfekcije javnih površina, nastaviće se i 16. aprila, kao i u predstojećim danima Vaskršnjeg praznika, dodaje se", između ostalog u saopštenju.

Tokom dana biće izvršena dezinfekcija pešačke zone i javnih površina na potezu stari i novi most preko reke Ibar, kao i Omladinske ulice i prostora oko Opšte bolnice „Studenica“ (međublokovski prostori), a posebna aktivnost, uz podršku specijalizovanog vozila kraljevačke „Čistoće“, biće dezinfekcija Romskog naselja (Romsko 1 i Romsko 2).

Ova prilika biće iskorišćena za podelu sredstava lične zaštite - zaštitnih maski i rukavica, pripadnicima Romske zajednice.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track