OVAKO STOJE STVARI NA KOSMETU: 31 novi slučaj, ukupno 480 obolelih, na severu Kosmeta još 5 novih
Foto: Vladimir Šporčić

testirano ukupno 209 uzoraka

OVAKO STOJE STVARI NA KOSMETU: 31 novi slučaj, ukupno 480 obolelih, na severu Kosmeta još 5 novih

Srbija -

PRIŠTIN - Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je da je registrovana još 31 osoba pozitivna na koronavirus na Kosovu, čime je ukupan broj obolelih porastao na 480.

U izveštaju se navodi da je u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta danas testirano ukupno 209 uzoraka sa Klinike za infektivne bolesti, praćenja kontakata slučajeva na terenu i iz karantina u Studentskom centru i da je ukupno 31 osoba pozitivna na koronavirus.

Iz Instituta navode i da je danas izlečeno pet pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih 84, prenelo je Kosovo onlajn. Do sada je od posledica korona virusa na KiM zabeleženo 12 smrtnih slučajeva.

Na severu KiM pet novoobolelih od korona virusa

Na severu Kosova i Metohije zabeleženo je pet novih slučajeva korona virusa od čega su četiri lica zaražena u Zubinom Potoku, a jedno u Zvečanu.

Ukupan broj zaraženih u ovim sredinama dostigao je 76, navodi se u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije. Po prvi put zabeležen je veći broj izlečenih nego zaraženih. Tako je u protekla 24 sata u kućni karantin od 14 dana poslato sedam osoba, kod kojih je dvostrukim testiranjem utvrđeno da su negativni na koronavirus, prenosi Kosovo onlajn. I dalje je najveći broj zaraženih u Severnoj Mitrovici gde je od koronavirusa do sada obolela 31 osoba, a izlečeno je njih sedam. U Zvečanu je broj obolelih 19, dok je četir lica izlečeno.

Najmanje zaraženih na severu Kosova je u Leposaviću gde je zabeleženo devet slučajeva obolelih, dok je u Zubinom Potoku registrovano 17 lica obolelih od koronavirusa. Na Infektivnom odeljenju Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici smešteno je 20 pacijenata, dok se 34 osobe sa lakšom kliničkom slikom nalaze u Studentskom domu. U Klinički centar Kragujevac poslata su četiri pacijenta, po jedan se nalazi u Kliničkim centrima u Nišu i Beogradu, kao i na Beogradskom sajmu, a dva pacijenta su smeštena u KBC Dragiša Mišović.

Od početka epidemije koronavirusa zabeležena su i dva smrtna slučaja, a preminuli su iz Severne Mitrovice i Leposavića. Mitrovački opštinski štab za vanredne situacije uputio je još jednom poziv građanima da poštuju sve propisane mera zaštite i zabrane kretanja, a sve u cilju zaštite svog i zdravlja svojih najbližih.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track