7. ŽRTVA KORONE U ČAČKU: Preminuo muškarac (73) koji je danima bio na respiratoru
Foto: RINA

dr Mihailo Luković, šef Radnog tima

7. ŽRTVA KORONE U ČAČKU: Preminuo muškarac (73) koji je danima bio na respiratoru

Srbija -

ČAČAK – Muškarac star 73 godine koji je danima bio u teškom zdravstvenom stanju i priključen na respirator, preminuo je u čačanskoj bolnici i to je sedma žrtva koju je za mesec dana odneo korona virus.

„Tokom prethodnog dana pristigli su rezultati 54 brisa, pri čemu su u Čačku izolovana četiri novootkrivena, a u Gornjem Milanovcu jedan. Pored toga dobijena su još dva pozitivna brisa jedan iz Čačka, a jedan iz Gornjeg Milanovca koji su ranije bili pozitivni, tako da nisu novootkriveni“, rekao je dr Miahilo Luković, šef Radnog tima.

Ukupan broj pozitivnih na korona virus u Čačku sada iznosi 53, Gornjem Milanovcu 19, Lučanima tri i Ivanjici jedan. U Moravičkom okrugu od početka epidemije COVID-19 potvrđen je kod 76 lica.

„U prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je sedam pregleda i jedan prijem, a u ambulanti Ljubić je bilo 16 pregleda od toga devet lica imalo je povišenu temperaturu, četiri su upućena na laboratorijske analize, jedan na uzimanje brisa, a urađen je i jedan brzi test koji je bio negativan“, izjavio je dr Miroslav Sretenović, direktor bolnice u Čačku.

U hali u Atenici trenutno se nalazi pet pacijenata, a u samoizolaciji u Čačku ukupno je 265 lica.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track