DOBRE VESTI IZ KRALJEVA: Nema novih slučajeva zaraze, epidemiološka situacija stabilna, sva 42 testa negativna!
Foto: J.S.

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva

DOBRE VESTI IZ KRALJEVA: Nema novih slučajeva zaraze, epidemiološka situacija stabilna, sva 42 testa negativna!

Srbija -

KRALJEVO - Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva saopštio je danas da u ovom gradu nema novih slučajeva zaraze virusom Kovid-19 i da su rezultati svih 43 jučerašnjih testova negativni.

- Od početka epidemije do danas ukupno je testirano 529 osoba sa teritorije Kraljeva i 23 testa su bila pozitivna, što čini 4,35 odsto od ukupnog broja testiranih. Danas se na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut šalje još 50 uzoraka iz Kraljeva, a rezultati se očekuju tokom sutrašnjeg dana, kaže se u saopštenju kraljevačkog Štaba.

U njemu se dodaje da je protiv dve osobe podneta prijava zbog kršenja zabrane kretanja i mere samoizolacije, kao i da je Komunalna milicija prethodnog dana u više navrata morala da reaguje usled nepoštovanja mere održavanja međusobnog rastojanja.

- Apelujemo na sve sugrađane, da poštuju propisane mere o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja više od dve osobe, kao i o zabrani korišćenja parkova i javnih površina pogodnih za rekreativne sportske aktivnosti, jer kršenje navedenih mera povlači i određene sankcije, navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije obavestio je građane da Crveni krst Kraljevo nastavlja sa aktivnostima na pružanju podrške pri kupovini namernica i lekova, kao i distribucije paketa pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva, preko mreže volontera, i da je Centar za socijalni rad započeo podelu paketa za korisnike tuđe nege i pomoći.

- Tokom dana ekipe Civilne zaštite nastaviće sa redovnim aktivnostima, dezinfekcijom svih objekata Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“ (12 objekata - vrtića). Takođe, biće izvršena dodatna dezinfekcija nekoliko stambenih zajednica i jednog broja javnih površina, po posebnom zahtevu Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/J.S./Foto: J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track