KORONA STIGLA I U MALI ZVORNIK: Potrvrđen prvi slučaj osobe pozitivne na virus kovid-19!
Foto: Kurir/ T.Ilić

zaražen

KORONA STIGLA I U MALI ZVORNIK: Potrvrđen prvi slučaj osobe pozitivne na virus kovid-19!

Srbija -

LOZNICA – Prvi slučaj pozitivne osobe na kovid-19 potvrđen je u Malom Zvorniku, a prema poslednjem, današnjem (18.4), saopštenju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, registrovana su i još dva nova slučaja u Loznici i jedan u Šapcu tako da je ukupno 86 zaraženih u Mačvanskom okrugu.

Informaciju da je na teritoriji Malog Zvornika registrovan prvi slučaj infekcije virusom korona potvrdio je na zvaničnom opštinskom sajtu predsednik opštine Zoran Jevtić. Naveo je da, prema informacijama Zavoda iz Šapca, osoba za sada nema simptome, samo je pozitivna na koronavirus.

Jevtić je zamolio sugrađane da poštuju mere koje je uvela Vlada Srbije i u dane Vaskrsa ostanu kod kuće, u cilju sprečavanja širenja virusa, ‘’kako bi ovaj prvi slučaj zaraze u opštini Mali Zvornik ostao jedini’’. Prema poslednjim informacijama šabačkog Zavoda u okrugu po broju pozitivnih na koronavirus prednjači Šabac sa 59 takvih osoba, Loznica ih ima 16 pošto je jedna osoba retestirana i negativna je, a onda slede Krupanj sa pet, Koceljeva sa tri, dok Vladimirci, Ljubovija i Mali Zvornik imaju po jednu zaraženu osobu.

foto: Kurir/ T.Ilić

U okrugu jedino Bogatić još odoleva kovidu-19. Pod zdravstvenim nadzorom u Mačvanskom okrugu je od 15. marta 1.913 osoba. Inače, u Loznici je danas gotovo letnji dan, a policijski čas se poštuje i ulice su prazne. Jedino radnici gradskog zelenila rade i danas na uređenju parkovskih površina, a ekipa KJP ‘’Naš dom’’ nastavila je pranje i dezinfikovanje javnih površina u Loznici i Banji Koviljači.

Podela nešto više od 11 hiljada paketa penzionerima kojima imaju penziju manju od 25 hiljada dinara, započeta u ponedeljak, biće nastavljena posle varskršnjih praznika, a do sada je urađeno oko 50 odsto posla, potvrđeno je u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Kurir.rs/T. Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track