OVAKO STVARI DANAS STOJE U NIŠU, ČAČKU I SEVERNOJ MITROVICI: Otpušten 141 izlečeni Nišlija!
Foto: Tanjug / Dimitrije Nikolić

U prethodna 24 sata

OVAKO STVARI DANAS STOJE U NIŠU, ČAČKU I SEVERNOJ MITROVICI: Otpušten 141 izlečeni Nišlija!

Srbija -

NIŠ - U prethodna 24 sata iz Kliničkog centra Niš i privremenih bolnica na teritoriji grada otpušten je 141 izlečeni pacijent, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša koji je na današnjoj sednici kostatovao da je epidemiološka situacija na teritoriji Grada Niša povoljnija.

Rezulati pacijenta koji su otpušteni iz bolnica bili su negativni na prisustvo infekcije virusom Covid 19. Navodi da će svi izlečeni pacijenti koji su pušteni kući, prema upitstvima republičkog Kriznog štaba, narednih 14 dana biti u obaveznoj kućnoj izolaciji, a nakon toga kontrolno testirani.

Kad je reč o KiM, nema novih zaraženih u srpskim sredinama. U srpskim sredinama na KiM u prethodna 24 sata nije zabeležen nijedan slučaj obolelih od korona virusa, dok su po jedan pacijent iz Severne Mitrovice, Leposavića i Zvečana dobili borbu sa tom bolešću, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica. Od 12. marta, kada je otkriven prvi slučaj, broj obolelih u srpskim sredinama je 80, a ukupan broj izlečenih je 21 osoba, navodi ksoovo onlajn. Najviše zaraženih registrovano je u Severnoj Mitrovici, gde je obolela 31 osoba. Identičan broj inficiranih korona virusaom, po 19, do sada je zabeleženo u Zubinom Potoku i Zvečanu, dok je u Leposaviću 12 ljudi zaraženo.

I na kraju Čačak!

U Čačku je do sada potvrđeno 60 slučajeva zaraženih virusom korona, u Gornjem Milanovcu 24, u Lučanima tri i Ivanjici jedan, a u Opštoj bolnici u Čačku trenutno se nalazi 27 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru, saopštio je Radni tim za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka.

U Opštoj bolnici u nedelju bilo je sedam pregleda, pri čemu je primljeno šest pacijenata, među kojima su i dva zdravstvena radnika.

U ambulanti Ljubić obavljeno je sedam pregleda, od toga četiri sa povišenom temperaturom, a u izolacionoj sobi Doma zdravlja pregledana su dva pacijenta sa povišenom temperaturom.

U hali u Atenici, privremenoj bolnici za osobe sa lakim kliničkim slikama, nalazi se osam pacijenata. U toku jučerašnjeg dana Policijska uprava proverila je 268 osoba koji su na merama kućne izolacije i svi su bili na svojim adresama. Napisane su dve prekršajne prijave zbog kršenja policijskog časa, a meru zabrane kretanja prekršila je i jedna osoba starija od 65 godina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track