OTKAZANO SVETSKO PRVENSTVO U TUCANJU JAJIMA: Mokrinčani poručuju - odmerićemo snage kad ovo sve prođe
Foto: S.U.

Korona nadjačala tradiciju

OTKAZANO SVETSKO PRVENSTVO U TUCANJU JAJIMA: Mokrinčani poručuju - odmerićemo snage kad ovo sve prođe

Srbija -

MOKRIN- Žal sportista širom sveta zbog otkazivanja Olimpijskim igara i pomeranja za iduću godinu, nije ni blizu razočarenju Mokrinčana što na Vaskrs, nisu mogli da organizuju jubilarno 30. Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim kokošijim jajima. Korona je uspela da nadjjača i kao kamen tvrda jaja, koje nose matore kokoške u ovdašnji kokošinjicima.

Aktuelni svetski prvak Dušan Prodanov, Mokrinčanin na privremenom radu u Novom Sadu, tužan je jer nije bio prilici da odbrani titulu, ali još više što nije mogao da poseti roditelje i najveći hrišćanski praznik proslavi u rodnoj kući:

- Osećanja su podeljena, ali prednost dajem struktnom poštovanju distanciranja. Uskrsa će biti, a zdravlje svih nas je u ovom trenutku ipak najvažnije. Ne želim da pretim, ali smo ove godine imali izuzetno tvrda kokošija jaja iz našeg dvorišta, možda jaka kao nikada ranije. Mi se spremamo da za jedno mesec dana odmerimo snage. Tucaćemo se za našu dušu, revijalno, bez publike, čisto da ispoštujemo tradiciju- kaže trostruki svetski prvak koji je titule osvajao još 2005. i 2012. godine.

foto: Mokrin

Razočaran je bio i njegov otac Jefta Prodanov Bačika, takođe svetski prvak iz 2007. godine. I njegov stariji sin Stevan je tri puta osvajao titulu svetskog prvaka:

- Kad je bilo bombardovanje, izašli smo na Varoški trg i potucali se. Sad smo zablindirani. Kad sve ovo prođe, odmerićemo snage. Znate, mi se moramo potucati, kao što moramo umreti. Moraćemo da rešimo ko ima najtvrđe jaje i tačka- potvrdio je Bačika. Da je viša sila u vidu koronavirusa kumovala otkazivanju Svetskog prvenstva u tucanju uskršnjim jajima sa žaljenjem je konstatovao i Živica Terzić, dugogodišnji glavni sudija:

-Ove godine je ovako, a naredne ćemo sve po redu. Hristos Voskrese- poručio je Terzić.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track