relaksiranje mera

NOVOSAĐANI SREĆNI ZBOG OTVARANJA PIJACA: Dosta mi je plastičnog voća i povrća! Živela pijaca! (KURIR TV)

Srbija -

Na svakoj pijaci je organizovan prolaz potrošača na jedan ulaz i jedan izlaz, kako bi se izbegli kontakti, u svakom trenutku zaposleni na pijaci biti zaduženi za kontrolu broja prisutnih, zbog čega je moguće privremeno zadržavanje kupaca na ulazu

NOVI SAD - Dosta mi je plastičnog voća i povrća iz piljarnica! Živela pijaca - kaže Novosađanin A. D., nakon saznanja da pijace počinju da rade.

1 / 6 Foto: Kurir.rs/ S.S.

Novosađani su se uželeli sveže i kvalitetne robe na koju su navikli na pijaci. Mada su većina njih koristili usluge dostave sa društvenih mreža.

- Dosta kasno nam je javljeno da počinjemo sa radom, zato je jako malo prodavaca, nisu svi imali vremena da se pripreme - kaže Aleksandar Dimić.

foto: Kurir.rs/ S.S.

Inače, novosadska Tržnica koja posluje pijacama ukazala je na značaj poštovanja svih naredbi i uputstava o socijalnom distanciranju.

foto: Kurir.rs/ S.S.

Na svakoj pijaci je organizovan prolaz potrošača na jedan ulaz i jedan izlaz, kako bi se izbegli kontakti, u svakom trenutku zaposleni na pijaci biti zaduženi za kontrolu broja prisutnih, zbog čega je moguće privremeno zadržavanje kupaca na ulazu, dok se pijaca ne isprazni, a potom će postepeno biti puštani kupci koji žele da obave kupovinu svežih životnih namirnica, za svakom tezgom je moguće da stoji samo jedan prodavac, kako bi se zadržala preporučena udaljenost i svi zakupci koji izlažu svoju robu na pijacama obavezni su da nose zaštitne maske i rukavice.

foto: Kurir.rs/ S.S.

Pored pijaca, juče su u Novom Sadu počele i pojedine radnje da rade, pa tako ispred prodavnice bicikla bio je red, knjižara, a mogli su se videti i građevinski radnici na gradilištima.

(Kurir.rs/S.S./Foto S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track