KIKINDSKI PREDUZETNICI PONOVO RADE: Zbog korone ključ u brave stavili još 17. marta
Foto: Kurir /S.U.

sve obradovala vest vlade srbije

KIKINDSKI PREDUZETNICI PONOVO RADE: Zbog korone ključ u brave stavili još 17. marta

Srbija -

Sa vidnim olakšanjem su kikindski preduzetnici dočekali vest da je
Vlade Srbije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, ponovo dozvolila rad automehaničarima, vulkanizerima, obućarima, krojačima.

U Kikindi su restriktivne mere na snagu stupile još 17. marta, kad je ovaj grad bio jedno od većih žarišta koronavirusa u Srbiji.

Tada je Pokrajinski štab za vanredne situacije izdao naredbu da se zbog širenje virusa korona obustavi rad svih ugostiteljskih objekta, pijaca, kao i da se zatvore sve trgovinske radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica.

Restoranima, buregdžinicima i hamburgerijama omogućena je šalterska prodaja i isporuka hrane na kućnu adresu:

-Na početku korona krize je značaj broj preduzetnika kapacitete podredio šivenju zaštitnih maski za potrebe lekara, medicinskih sestara i tehničara. Šili su za policajce, vatrogasce, ali i za potrebe ostalih službi i pojedincima koji su, zbog prirode posla, radno angažovani i u vanrednom stanju. Ključ u bravu, je pre više od mesec dana, moralo je da stavi između 80 i 90 odsto preduzetnika- kaže za Kurir predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde, Siniša Pašić.

foto: Kurir/S.U.

Poznati časovničar Igor Pioker već je imao i prve mušterije:

-Sve nas je ova vest obradovala, jer smo u prilici da se konačno malo finansijski oporavimo- kaže on, dok će saračku radnju Aleksandar Ronto otvoriti sledeće sedmice:

-Neću žuriti. Hoću najpre da vidim u kom pravcu će se razviti situacija, ali je ovo dugo očekivana vest. Mi sm proteklih sedmica šili zaštitne maske. To je bio naš skroman doprinos- kaže Ronto.

Zelena pijaca od srede će ponovo raditi, dok će vlasnici frizerskih i kozmetičkih salona, kao i teretana, morati još neko vreme da se strpe.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track