LUČANI POBEDILI VIRUS: Na teritoriji opštine danas bez zaraženih, u samoizolaciji 17 osoba
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Nemanja Nikolić

nadaju se da je sve završeno

LUČANI POBEDILI VIRUS: Na teritoriji opštine danas bez zaraženih, u samoizolaciji 17 osoba

Srbija -

LUČANI - Tri osobe kod kojih je ranije potvrđen virus korona u Lučanima od danas, kako su pokazali rezultati, negativne su na taj virus tako da u toj opštini više nema zaraženih Covid-om 19.

Za sve tri osobe testovi su negativni, dve su puštene na kućno lečenje, a očekuje se da će i treća osoba ubrzo biti otpuštena iz bolnice, rekao je predsednik opštine Milivoje Dolović.

"Reklo bi se da smo konačno pobedili virus u opštini Lučani i nadamo se da je ta tema za nas okončana. Na osnovu današnjih podataka, opština Lučani je prva u Moravičkom okrugu čista i po svemu sudeći nema više obolelih od korone", kazao je Dolović.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Međutim, kako je dodao, opština će nastaviti intenzivno sa realizacijom svih propisanih mera Vlade Srbije.

U samoizolacijii se, kako je naveo Dolović, nalazi 17 osoba, dok je od početka epidemije, u samoizolaciji po raznim osnovama, bila najviše 101 osoba.

"Neosporno je da je zahvaljujući disciplini mojih sugrađana koja je po svim podacima bila na izuzetno visokom nivou, kao i njihovom poštovanju mera koje je propisivala Vlada Srbije i opštinski štab za vanredne situacije, imamo ovako dobru zdravstvenu sliku u našoj opštini", kazao je Dolović.

Ipak, Dolović je apelovao na sugrađane da se i dalje savesno i odgovorno ponašaju i pridržavaju svih mera.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track