PREPOLOVLJEN BROJ PACIJENATAN U HALI ČAIR! Nedimović: Za dva, tri dana biće zatvorena jedna privremena bolnica u Nišu
Foto: Tanjug / Dimitrije Nikolić

dobre vesti

PREPOLOVLJEN BROJ PACIJENATAN U HALI ČAIR! Nedimović: Za dva, tri dana biće zatvorena jedna privremena bolnica u Nišu

Srbija -

NIŠ - U privremenoj bolnici u Hali "Čair" u Nišu sada ima 135 pacijenata, znatno manje nego pre desetak dana kada ih je bilo više od 300, izjavio je danas Jovica Jovanović iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš.

On je rekao da je prethodnih dana 150 pacijenata otpušteno.

"Pre desetak dana bilo ih je 305, a prema poslednim podacima od noćas u Hali "Čair" je 135 pacijenata i taj podatak ohrabruje i pokazuje jedan optimitičan trend", naveo je Jovanović.

U privremenoj bolnici u hali Čair u Nišu, gde se leče pacijenti oboleli od COVID-19 sa lakšom kliničkom slikom, postavljena je prva kabina za dezinfekciju, sa ciljem sprečavanja daljeg širenja epidemije.

Kabina je potpuno automatizovana, sa dva mesta za brz protok pacijenata i prilagođena je za dezinfekciju celog tela pri ulasku u halu, odnosno dekontaminaciju pri izlasku iz sale za samo nekoliko sekundi.

Ministar Branislav Nedimović rekao je juče da ukoliko budemo dobre sreće, očekuje da će za dva, tri dana biti zatvorena jedna privremena bolnica u Nišu i da će dati sve od sebe da se prvo zatvori "Čair" u Nišu.

Kurir.rs/TV Prva

Foto Tanjug / Dimitrije Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track