ŽENU MI JE UBILA KORONA, LEKARI NISU HTELI DA JE TESTIRAJU: Miodrag Kitanović teško optužuje doktore u Prokuplju!
Žrtva opasnog virusa... Ljiljana Kitanović, Foto: Privatna Arhiva

Ogorčen

ŽENU MI JE UBILA KORONA, LEKARI NISU HTELI DA JE TESTIRAJU: Miodrag Kitanović teško optužuje doktore u Prokuplju!

Srbija -

Nemar: Iako je Ljiljana (60) imala simptome kovida-19 i kao dijabetičar spadala
u rizične pacijente, odbili su da joj uzmu bris i dva puta je bolesnu vraćali kući

Lekari KC Niš borili su se da spasu život moje supruge Ljiljane Kitanović (60), koja je dijabetičar, ali nažalost, nisu uspeli. Preminula je 14. aprila zbog nemarnosti lekara doma zdravlja i Zdravstvenog centra Toplica u Prokuplju jer je nisu testirali na koronu, iako su svi simptomi koje je imala ukazivali na to!

Ovo za Kurir tvrdi Miodrag Kitanović (58), suprug preminule Ljiljane, koji je, kako kaže, ogorčen zbog propusta koji su napravili lekari u Prokuplju. - Supruga je bila dijabetičar i spadala je u rizičnu grupu.

Ona je 2. aprila uveče dobila temperaturu i blagi kašalj, a sutradan je otišla na pregled u kovid ambulantu doma zdravlja, čekala tri sata u redu, gde su joj prepisali samo lek „hemomicin“. Tri dana je pila lek i nije joj bilo bolje. Šestog aprila opet je otišla u ambulantu, gde su joj proverili pluća i krvnu sliku - priseća se Kitanović i nastavlja: - Rezultati su bili u redu, osim što je CRP bio 67. Posle pregleda su je poslali u ambulantu Zdravstvenog centra Toplica, gde su joj prepisali „hemomicin“, „klindamicin“ i „diklofen“. Vraćaju je na kućno lečenje i govore da se javi za sedam dana.

Zaraženo 87  Prokupčana... Dom zdravlja u Prokuplju
Zaraženo 87 Prokupčana... Dom zdravlja u Prokupljufoto: Beta/kancelarija za saradnju sa medijima vlade srbije/Slobodan Miljević

Kitanović smatra da je Ljiljanu trebalo odmah da testiraju na kovid-19, posebno zato što je rizična grupa, a ne da je šalju na kućno lečenje.

- U noći između 8. i 9. aprila stanje joj se pogoršalo, gušila se, bila je i Hitna pomoć. Rano ujutru sam je odveo do infektivne ambulante, stavili su je na kiseonik i ubrzo odveli u Niš. Tek tamo je testirana. Lekari u Nišu su se stvarno borili za nju, ali već je bila sa težom kliničkom slikom. Bila je i na respiratoru. Da su u Prokuplju reagovali na vreme, možda bi ona bila živa, možda i ne bi, ali bi barem počela s terapijom na vreme - zaključio je Kitanović, koji ne zna na koji način se njegova supruga zarazila.

Miodrag kaže i da su on i njegova ćerka jedva izborili da budu testirani tek 17 aprila. - Ćerka je pozitivna, iako nema simptome i smeštena je u bolnicu, a ja sam negativan - naveo je Kitanović.

DZ u Prokuplju

TESTIRANJE SMO POČELI 13. APRILA

Iz Doma zdravlja u Prokuplju za Kurir navode da pokojna Ljiljana Kitanović nije mogla biti testirana na virus prilikom prvog javljanja u ambulantu jer u tom periodu u DZ nisu vršena testiranja: - Ustanova je sa uzorkovanjem na kovid-19 otpočela 13. aprila. Prilikom drugog javljanja imenovana je upućena na sekundarni nivo zdravstvene zaštite. Članovi porodice javili su se za testiranje 15. aprila i testiranje je obavljeno 17. aprila.

Kurir.rs/M. B. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track