KIKINDSKI PENZIONERI KONAČNO U ŠETNJI: Stariji jedva dočekali svojih pola sata
Foto: S.U.

srećni

KIKINDSKI PENZIONERI KONAČNO U ŠETNJI: Stariji jedva dočekali svojih pola sata

Srbija -

KIKINDA- Gradski trg i centalne kikindske ulice ovog kasnog popodneva i večeri bile su neubičajeno puno šetača. I to najstarijih. Penzioneri su jedva dočekali mogućnost da, nakon 18 sati,u vreme policijskog časa, izađu iz svojih kuća i stanova i protegle noge. Mira Latković (74) iz Kikinde, priznaje da je ništa nije obradovalo poput mogućnosti da, nakon više od mesec dana, konačno slobodno šeta, pa makar i pola sata:

-Nisam naučila da sedim u stanu. Pre korone i uvođenja vanrednog stanja stalno sam bila u pokretu. Proteklih sedmica najviše mi je pomagala ćerka, pa nisam morala da idem u one jutarnje kupovine. Deca su mi donosila sve što mi je bilo potrebno. Neko čeka njegovih pet minuta. Mi smo čekali i dočekali naših pola sata- rekla je baka Mira.

Istog stava je i Milka Jakšić (74):

-Prethodnih nedelja mogla sam samo do terase. Imam puno cveća. Tu bih se malo zabavila, ali ništa ne može da zameni šetnju. U cik zore, ja sam odlazila u kupovinu, doduše nešto kasnije oko šest sati. I mene je ćerka najviše obilazila. Lekove je donosila ona, ili moji unuci. I da ti kažem. Nije me uplašila korona. Prežila sam ja daleko gore situacije- iskrena je bila baka Milka.

foto: S.U.

Jedan drugi vremešni bračni par u toku popodnevnih sati, potpuno neočivano, našao se u „neobranom grožđu“, pa su morali da intervenišu vatrogasci. Kad su stariji Kikinđanin i njegova supruga odlučili da malo provetre stan u centru grada, nisu računali da će se zbog promaje zalupiti vrata. Ključ je ostao u bravi, pa su im u pomoć pritekli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice.

foto: S.U.

Jedan od vatrogasaca je ušao u korpu dizalice, i sa radnikom se vinuo do trećeg sprata. Preko terase je ušao u stan, otključao vrata i ključ predao vlasniku.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track