DOBRE VESTI IZ VOJVODINE: I dalje opada broj obolelih od korona virusa, u KCV 84 pacijenta
Foto: Marina Lopičić

juče otpušteno 62

DOBRE VESTI IZ VOJVODINE: I dalje opada broj obolelih od korona virusa, u KCV 84 pacijenta

Srbija -

NOVI SAD - Broj obolelih od Covid 19 infekcije u Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 84, a u Opštoj bolnici u Pančevu 137 pacijenata.

U isto vreme, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za obolele sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 127, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 40 pacijenata.

U odnosu na jučerašnji dan iz Kliničkog centra Vojvodine otpušteno je 20 pacijenata, iz Novosadskog sajma 35 i Opšte bolnice u Pančevu sedam pacijenata.

Gojković: Ponosan sam za zdravstveni sistem Vojvodine, na sve zdravstvene radnike

- Ponosan sam za zdravstveni sistem Vojvodine, na sve zdravstvene radnike, na sve medicinsko osoblje, na njihovo znanje i trud, jer je procenat preminulih u Vojvodini od ovog virusa 0,85 građana na 100.000 stanovnika i takav rezultat nema niko u Evropi. Ovi parametri su rezultat mera Vlade Srbije i preporuka epidemioloških službi“, izjavio je sekretar Gojković.

Ključna stvar je da, kako je naveo, nemamo drugi talas epidemije, stoga je još jednom uputio apel građanima da se pridržavaju propisanih mera. „Ponašajmo se svi kao da smo zaraženi, budimo odgovorni, poštujmo mere socijalnog distanciranja kako bismo sprečili širenje virusa kovid 19. Maksimalno ozbiljno shvatite situaciju i budite disciplinovani i u narednim nedeljama, kako bi se smaljila virulentnost ovog virusa“, apelovao je sekretar Gojković.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić izjavila je da se kod osam pacijenata koji se leče u korona centru KCV primenjuje mehaničke ventilacije. Od trenutka kada je KCV počeo da prima pacijente obolele od virusa kovid 19, otpušteno je ukupno 119 pacijenata, dodala je prof. dr Stokić.

U privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu sve funkcioniše po principu prave bolnice, zdravstveni radnici imaju maksimalan stepen zaštitite, a struktura obe bolnice organizovana je po svim epidemiološkim procedurama, rekao je rukovodilac prof. dr Vladimir Kljajić.

(Kurir.rs/S. S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track