JOŠ 7 ZARAŽENO KORONOM U MORAVIČKOM OKRUGU: Do sada ukupno 104 osobe pozitivne na virus
Foto: Kurir

epidemiloško stanje

JOŠ 7 ZARAŽENO KORONOM U MORAVIČKOM OKRUGU: Do sada ukupno 104 osobe pozitivne na virus

Srbija -

Prema poslednjim podacima, od 23 testirana uzorka u Moravičkom okrugu potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraženih virusom korona, od čega je tri u Čačku i četiri u Gornjem Milanovcu, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 104.

foto: AMG

S obzirom na to da je u Gornjem Milanovcu, od prethodne ponovljene analize i dva testa koja su verifikovana brzim testom, zabeleženo još četiri zaraženih, u toj opštini juče je zabeleženo ukupno osam novih pozitivnih na virus korona.

U Moravičkom okrugu sada ima ukupno 104 osobe kod kojih je potvrđen virus korona, u Gornjem Milanovcu 33, u Čačku 67, Lučanima tri, koji su u međuvremenu izlečeni i u Ivanjici jedan.

U prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice obavljeno je sedam pregleda, a dve osobe su prijemljene, od čega je jedan pacijent bio u toliko teškom stanju da je odmah priključen na respirator.

U toj zdravstvenoj ustanovi su bila i dva otpusta tako da se na infektivnom odeljenju sada nalazi 23 pacijenta, 22 sa lakšom kliničkom slikom i jedan na respiratoru.

U ambulanti Ljubić pregledano je 10 pacijenata od toga dva sa povišenom temperaturom, a dva pacijenta sa povišenom temperaturom bila su i u izolacionoj sobi Doma zdravlja.

U hali u Atenici, privremenoj bolnici za pacijente sa lakom kliničkom slikom, nalazi se 17 pacijenata, 12 ženskog i pet muškog pola.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track