DOKTOR SLAĐAN STANKOVIĆ: Od korona virusa u Vranju obolele 52 osobe, a u Pčinjskom okrugu 113
Foto: T.S.

EPIDEMIJA GUBI DAH

DOKTOR SLAĐAN STANKOVIĆ: Od korona virusa u Vranju obolele 52 osobe, a u Pčinjskom okrugu 113

Srbija -

U Pčinjskom okrugu epidemiološka situacija kovid infekcije poprimila je pozitivan tok. Broj pozitivnih uzoraka od broja poslatih tokom jednog dana smanjio se kao i broj hospitalizovanih pacijenata, izjavio je medijima dr Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

foto: T.S.

Sa područja Pčinjskog okruga u utorak je u laboratorije u Nišu i Beogradu poslato 49 briseva za analizu na Covid 19. Rezultati se očekuju u toku dana. Korona virusom na području grada Vranja su zaražena 52 lica što je najviše u okrugu, u Surdulici 31, u Vladičinom Hanu 20, u Bujanovcu pet lica, u Preševu i Trgovištu po dve osobe i Bosilegradu jedna. Ukupan broj obolelih u Pčinjskom okrugu je 113, izjavio je dr Stanković.

Trinaest osoba izgubilo je bitku sa Covidom 19, iz Vranja je pet, Surdulice četiri, Vladičinog Hana i Bujanovca po dve i jedna iz Trgovišta.

foto: T.S.

Pedesetoro pacijenata iz ovog okruga je izlečeno. U Nišu je od posledica korona virusa preminula jedna osoba iz ovog kraja. U pitanju je rudar iz Radovnice u opštini Trgovište koji je radio u Aleksinačkim rudnicima. U Trgovištu je oboleo još jedan čovek koji je zaposlen u istom rudniku. On je sa ostalim kolegama iz ovog sela, uoči Uskrsa, došao u rodni kraj. Stanje obolelog je stabilno i on se nalazi na lečenju u Kovid bolnici u Vranju.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track