Najnovije vesti

ZARAZIO SE U BEOGRADU NA INFEKTIVNOJ KLINICI GDE JE IŠAO NA ISPOMOĆ: Infektolog bolnice u Loznici pozitivan na koronu
Foto: Kurir/T.Ilić

ZABRINUTOST U GRADU

ZARAZIO SE U BEOGRADU NA INFEKTIVNOJ KLINICI GDE JE IŠAO NA ISPOMOĆ: Infektolog bolnice u Loznici pozitivan na koronu

Srbija

LOZNICA – Vest da je koronavirusom zaražen loznički lekar infektolog koji je proveo nedelju dana kao ispomoć na Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, brzo se pročula po gradu i na društvenim mrežama gde je pisano kako je ‘’kompletno rukovodstvo lozničke bolnice u karantinu’’. Direktor bolnice, dr Milan Todorović, potvrdio je danas (22.4) za naš list da se deset zaposlenih u Opštoj bolnici nalazi u samoizolaciji na osnovu naloga epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Šapcu zbog toga što su bili u kontaktu sa lekarom pozitivnim na koronavirus. Uzeti su uzorci, a rezultati bi trebalo da budu poznati u toku dana, rekao je on.

foto: Kurir/T.Ilić

- Od tih ljudi u samoizolaciji samo jedna osoba je iz uprave bolnice, postupali smo i postupamo u dogovoru sa epidemiologom. Niko nema nikakvih simptoma i, što je najvažnije za građane, naša bolnica najnormalnije funkcioniše – rekao je dr Todorović.

Loznička Opšta bolnica oglasila se večeras (22.4) saopštenjem za javnost u kome navodi da je lekar infektolog po povratku iz Beograda bio u ’’samoinicijativnoj samoizolaciji u hotelu u Loznici’’. Prvi test na kovid-19 bio je negativan i na Infektivnoj klinici mu je rečeno da može da nastavi rad na Odeljenju infektologije uz pojačane mere zaštite, što je on i uradio, a uprava bolnice mu je predložila da se odmori nekoliko dana, stoji u saopštenju.

- Kod infektologa je u petak ponovljen test kojim je potvrđeno prisustvo infekcije kovid - 19. Sledećeg dana je smešten na Kliniku za infektivne bolesti i dobrog je zdravstvenog stanja. Kada je saznao da je pozitivan naveo je sve kontakte, tako da je desetoro zaposlenih u lozničkoj Opštoj bolnici odmah otišlo u samoizolaciju u svoje kuće na osnovu rešenja sanitarnog inspektora zbog kontakta sa infektologom. Danas (22.4.) su testirani i kod svih zaposlenih testovi su negativni. Zdravstveni radnici, koji su imali visok rizik od infekcije, a većina ih je sa infektivnog odeljenja, njih ukupno deset, će i pored negativnog testa ipak, po preporuci epidemiologa nastaviti samoizolaciju još četrnaest dana –navodi se, pored ostalog, u saopštenju.

foto: Kurir/T.Ilić

Infektivno odeljenje lozničke bolnice je, inače, pod velikim pritiskom s obzirom da dva od tri doktora ne rade, ali je obezbeđena ispomoć drugih lekara i rad će se nastaviti nesmetano, preraspodelom kadra sa drugih odeljenja. Iz bolnice ističu da i pored brojnih kontakata koje je ovaj lekar imao, a svi su evidentirani i provereni od strane epidemiologa, ’’nije došlo do ulaska infekcije u lozničku Opštu bolnicu’’ .

Inače, Zavod za javno zdravlje u Šapcu juče je evidentirao osam novih slučajeva u lozničkom kraju pa je na kovid-19 na teritoriji Loznice pozitivno ukupno 26 osoba.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...