U MORAVIČKOM OKRUGU 111 POZITIVNIH: Dva nova slučaja korone na teritoriji Čačka
Foto: RINA

U domovima za stare nema obolelih

U MORAVIČKOM OKRUGU 111 POZITIVNIH: Dva nova slučaja korone na teritoriji Čačka

Srbija -

Od 40 uzoraka koji su u četvrtak testirani dva su pozitivna na virus korona sa teritorije Čačka, što čini da je sada ukupno na teritoriji tog grada registrovan 71 slučaj, izjavio je danas Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja virusa korona.

Luković je dodao da, kada je u pitanju Moravički okrug, do sada je registrovano 35 osoba pozitivnih na virus korona u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i dva u Ivanjici, što je ukupno 111 sa Čačkom.

"Danas je poslato 35 uzoraka. U domovima za stare nema obolelih. Ambulanta u Ljubiću beleži devet pregleda od kojih su dve osobe imale povišenu temperaturu, dok u izolacionoj sobi Doma zdravlja i Hitne pomoći nije bilo pacijenata sa povišenom temperaturom", rekao je Luković.

Iz hale u Atenici, privremene bolnice za pacijente sa lakom kliničkom slikom, otpušteno je pet pacijenata, koji će u narednih 15 dana biti u kućnoj izolaciji tako da je u toj privremenoj bolnici trenutno 14 osoba.

Od 14 pregleda koliko je obavljeno u Opštoj bolnici u Čačku, na bolničkom lečenju zadržana su četiri pacijenta, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Miroslav Sretenović dodajući da je šest pacijenata upućeno u Klinicki centar Kragujevac, a jedan je otpušten kući.

"Pacijenti koji su poslati u kragujevački Klinički centar nisu bili u teškom stanju već su upućeni po preporuci koja kaže da sve osobe koje su obolele od upale pluća, a pozitivne su na COVID-19, treba da se leče u tercijarnoj ustanovi", pojasnio je Sretenović.

Dodao je da se na Infektivnom odeljenju čačanske bolnice trenutno nalazi 19 pacijenta.

U samoizolaciji je 215 osoba, koje su poštovale te mere, a nije bilo ni kršenja zabrane kretanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track