U LAJKOVCU 17 ZARAŽENIH KORONOM, JEDNA OSOBA UMRLA: U samoizolaciji se nalazi 54 lica
Foto: Profimedia

virus u srbiji

U LAJKOVCU 17 ZARAŽENIH KORONOM, JEDNA OSOBA UMRLA: U samoizolaciji se nalazi 54 lica

Srbija -

Na teritoriji opštine Lajkovac zaraženo je 17 osoba od kojih je jedan pacijent preminuo, dok se u samoizolaciji nalaze 54 lica, izjavio je direktor Opštine Lajkovac Andrija Živković.

"Mi smo preduzeli sve mere na suzbijanju Kovida-19, ali poslednjih dana povećao se broj zaraženih. Prema rečima zaposlenih u Domu zdravlja, ne očekujemo da se broj zaraženih dalje poveća", rekao je Živković za portal "Kišinfo".

Kako je dodao, Opština Lajkovac se odlučila da svojim socijalno ugroženim sugrađanima pruži novčanu pomoć, kako bi izbegla masovno okupljanje, za razliku od drugih opština koje su pripremile pakete. U prvoj fazi ove akcije, licima koja su korisnici socijalne pomoći i porodicama palih boraca na račun je uplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 2.500 dinara.

Penzionerima čija su primanja ispod 15.000 dinara, dodaje Živković, 10. aprila je uplaćeno po 4.000 dinara, prenosi "Blic".

"Razmatramo da nakon što se pandemija završi svim penzionerima čija su primanja ispod 30.000 dinara u lajkovačkim prodavnicama uplatimo vaučere u iznosu od 3.000 ili 4.000 dinara", dodao je Živković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track