ZLATIBORSKI OKRUG: Još 5 novoobolelih od korone, izlečeno 19 pacijenata
Foto: Profimedia

vanredno stanje zbog korone

ZLATIBORSKI OKRUG: Još 5 novoobolelih od korone, izlečeno 19 pacijenata

Srbija -

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirane su 44 osobe, od kojih je pet pozitivno na virus korona, pa tako taj okrug beleži 97 potvrđenih slučajeva infekcije.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su tri nova pozitivna slučaja na Kovid-19 zabeležena u Užicu i po jedan u Arilju i Bajinoj Bašti.

Od početka epidemije do danas testirano je 877 osoba i najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleže Užice i Bajina Bašta sa 30 i 18 zaraženih i sa po pet oporavljenih.

foto: Printscreen

Slede Nova Varoš i Arilje sa po deset potvrđenih slučajeva, a jedan pacijent iz Nove Varoši se izlečio.

Prijepolje beleži devet obolelih i jednog oporavljenog pacijenta, Priboj sedam pozitivnih i dva oporavljena, a Požega šest slučajeva i dva izlečena.

Sjenica ima registrovanih pet pozitivnih i jednog oporavljenog, dok Čajetina ima dva potvrđena slučaja infekcije i ti pacijenti su se oporavili.

Do sada je oporavljeno ukupno 19 pacijenata.

Broj preminulih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi sedam, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Bajine Bašte, Nove Varoši i Priboja. Kosjerić je jedina opština u tom okrugu koja ne beleži nijedan slučaj infekcije Kovidom-19.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track