PREMINUO MUŠKARAC (60): Novi smrtni slučaj u Čačku, u Moravičkom okrugu ukupno 125 zaraženih koronom
Foto: Rina

ČETIRI NOVOOBOLELA

PREMINUO MUŠKARAC (60): Novi smrtni slučaj u Čačku, u Moravičkom okrugu ukupno 125 zaraženih koronom

Srbija -

U Čačku je potvrđeno još četiri slučaja inficiranja korona virusom, nakon što su stigli rezultati 40 briseva.

Radi se o licima koja su imala direktan kontakt sa obolelima.

Muškarac (60) koji je bio na respiratoru u izrazito lošem stanju sa znacima masivne obostrane pneumonije i pod sumnjom na kovid preminuo je u čačanskoj bolnici. Prva dva njegova testa bila su negativna, a tek treći bris pokazao je prisustvo korona virusa.

"U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je 13 pregleda, a dve osobe su primljene, tako da se na infektivnom odeljenju te zdravstvene ustanove nalazi 27 pacijenata pri čemu je prethodnog dana preminuo jedan pacijent. Poslednjih nekoliko dana u prilici smo da brzo i efikasno detektujemo osobe iz kontakta i smestimo ih halu u Atenici i nadamo se da ćemo takvim presecanjem lanca infekcije kroz neko vreme, od nedelju, dve, videti očigledan rezultat", rekao je dr Miroslav Sretenović, direktor bolnice.

Korona virus do sada je potvrđen kod 79 osoba sa područja Čačka, 41 u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i dva u Ivanjici, što je ukupno na području Moravičkog okruga 125.

U "plavoj hali" tokom prethodnog dana bila su četiri prijema, tako da je u njoj trenutno smešteno 20 bolesnika.

Od početka epidemije do danas u Čačku beležimo 10 smrtnih slučajeva, četiri u Gornjem Milanovcu i jedan u Ivanjici, što je ukupno u okrugu 15.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track