NEBOJŠA IZ ČAČKA IZLEČIO SUPRUGU, PA POČEO DA PROIZVODI ČUDOTVORNI LEK: Nema osobe kojoj ne može da pomogne
Foto: RINA

zeleno zlato

NEBOJŠA IZ ČAČKA IZLEČIO SUPRUGU, PA POČEO DA PROIZVODI ČUDOTVORNI LEK: Nema osobe kojoj ne može da pomogne

Srbija -

Kako sprečiti i izlečiti najteže bolesti, pitanje je koje svakodnevno postavljamo. Pored medicinskih, često se koriste i brojna alternativna sredstva, a sok od pšenične trave nadaleko je čuven po svojim lekovitim svojstvima.

U njegovu korisnost na ličnom primeru uverio se i Nebojša Hadžimurtezić iz Čačka, koji je zbog supruge obolele od multipleskleroze, ovo zeleno zlato, kako ga još zovu, počeo i da proizvodi.

foto: RINA

“Pokušavali smo mojoj ženi da pomognemo na sve načine. Probali smo razna sredstva, pa čak i jaja od japanskih prepelica međutim njeno stanje se nije poboljšavalo. Onda sam otkrio sok od pšenične trave koji se već posle mesec dana pokazao kao odličan, pa smo zet Ivan i ja rešili da krenemo u njegovu proizvodnju. To je bilo pre sedam godina. Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virusi, kijavica ili grip”, priča Nebojša za RINU.

Prilikom proizvodnje bira se samo organska pšenica, a u Čačak ona stiže isključivo sa planine Zlatar. U danu kad je nutritivna vrednost ove žitarice najveća, pristupa se hladnom ceđenju i dobijanju ove delotvorne namirnice.

foto: RINA

Ivan Radović, proizvođač soka od pšenične trave, ističe u čemu je u poenta.

“U pitanju je sastav pšenične trave koji je toliko dobar da nema osobe kojoj ne može da pomogne, nezavisno da li je bolesna ili zdrava u nekom segmentu života će unaprediti zdravlje. Vitamini, minerali, aminokiseline sve se to nalazi u soku pšenične trave, ali ono osnovno jeste 70 odsto hlorofila koji u tom nivou može da preporodi svako telo”, naglašava Radović.

foto: RINA

Nakon ceđenja sok se u zaleđenom stanju distribuira do korisnika, proizvođači kažu da ga je najbolje koristiti ujutru, što se kaže, na prazan želudac.

Sok od pšenične trave u praksi se pokazao kao odličan način za podizanje imuniteta, ali i fenomenalna preventiva brojnih bolesti, a pozitivno utiče i na smanjenje tumor markera. Međutim, ono što je privuklo pažnju pre nekoliko godina jeste činjenica da sprečava i usporva sede vlasi u kosi.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja