U PODUNAVSKOM OKRUGU 196 , U BRANIČEVSKOM 34 ZARAŽENA: U Smederevskoj Palanci 15 medicinara ima koronu
Foto: Profimedia

virus u srbiji

U PODUNAVSKOM OKRUGU 196 , U BRANIČEVSKOM 34 ZARAŽENA: U Smederevskoj Palanci 15 medicinara ima koronu

Srbija -

U Podunavskom okrugu trenutno ima 196 inficiranih virusom Kovid-19, dok u Braničevskom okrugu taj broj iznosi 34. Doktorka Ana Jovanović iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac kaže za Tanjug da je u opštini Smederevska Palanka potvđeno 59 pozitivnih slučaja, od kojih je 15 zdravstvenih radnika.

Iz Velike Plane obolele su 22 osobe, iz Smedereva 115, a od toga je u Domu za stare u Smederevu 70 korisnika i 14 zaposlenih zaraženo Kovidom-19. Jovanovićeva navodi da je za sada osam korisnika doma u Smederevu izlečeno, kao i da se sedmoro nalazi u toj ustanovi, dok je jedna osoba smeštena u Opštoj bolnici Smederevo, zbog drugih zdravstvenih problema.

U Opštoj bolnici Smederevo trenutno su 24 pacijenata obolela od Kovida-19, kao i sedam onih koji su negativni na virus. Požarevac ima registrovanih 27 zaraženih Kovidom-19, od kojih je dvoje zdravstvenih radnika, dok je 11 njih izlečeno. Opština Žabari broji dva slučaja infekcije, Žagubica i Veliko Gradište po jedan, a Petrovac na Mlavi tri, od toga jedan je i zdravstveni radnik.

Prema rečima Jovanovićeve, u opštinama Malo Crnjiće, Kučevo i Golubac nema potvrđenih obolelih od korona virusa. Do sada je u Podunavskom i Braničevskom okrugu testirano 770 osoba, odnosno 358, što čini ukupan broj od 1.128 uzoraka. Jovanovićeva napominje da se čekaju rezulati od 26. i deo od 25. aprila, kao i da se u skladu sa proglašenom epidemijom na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga obavljaju nadzori za četiri doma za stare.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track