KRALJEVU SE ZA HIPOHLORIT OBRATILO 25 OPŠTINA: Odobreno preuzimanje 8.140 litara
Foto: J.S.

Preuzimanje je počelo 23. aprila

KRALJEVU SE ZA HIPOHLORIT OBRATILO 25 OPŠTINA: Odobreno preuzimanje 8.140 litara

Srbija -

Grad Kraljevo dnevno može da proizvede do tri puta više dezinfekcione tečnosti nego što se u ovom gradu potroši za 24 sata, pa je u cilju pomoći drugim gradovima i opštinama kojima je neophodan natrijum hipohlorit (NaOCl), u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, opredelio ovo sredstvo svima koji podnesu zahtev.

- Preuzimanje je započelo 23. aprila i nastavlja se u skladu sa proizvodnim kapacitetima i potrebama. Do danas se Kraljevu obratilo 25 lokalnih samouprava, kojima je odobreno ukupno 8.140 litara natrijum hipohlorita (NaOCl), kažu u Štabu za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Do sada su dezinfekciono sredstvo preuzeli, odnosno zahtev podneli: Preševo, Kučevo, Požega, Vladičin Han, Rača, Žitorađa, Ivanjica, Lebane, Nova Varoš, Ćićevac, Crna Trava, Aranđelovac, Golubac, Paraćin, Aleksinac, Rekovac, Koceljeva, Bosilegrad, Leskovac, Vlasotince, Arilje, Zrenjanin, Blace, Kosjerić, Boljevac i Vrnjačka Banja.

Grad Kraljevo, inače, pre nego što je započeo sopstvenu proizvodnju dezinfekcionog sredstva u crpnoj stanici Konarevo, natrijum hipohlorit dobijao je od Grada Kruševca, tako da nije oskudevao tokom preduzimanja neophodnih mera dezinfekcije u prvim danima borbe protiv korona virusa.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track