JOŠ JEDAN POZITIVAN TEST: U Kraljevu ukupno koronom zaraženo 33
Foto: J.S.

PONOVO RADE PARKOVI

JOŠ JEDAN POZITIVAN TEST: U Kraljevu ukupno koronom zaraženo 33

Srbija -

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva saopštio je u sredu da je, od devet uzorka poslatih tokom prethodnog dana i testiranih u kraljevačkom Veterinarskom specijalističkom institutu, jedan uzorak pozitivan na virus Covid-19, pa je ukupan broj zaraženih osoba u ovom gradu sada 33.

"U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije, dozvoljeno je ponovno korišćenje parkova i šetališta, kao i treninzi na otvorenom, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera. Nadzor nad sprovođenjem epidemioloških mera vršiće nadležna odeljenja Gradske uprave grada Kraljeva, a u slučaju potrebe i uz asistenciju Policijske uprave Kraljevo", kaže se u ovom saopštenju.

Kako se navodi, epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška banja je neizmenjena i u objektu Gerontološkog centra nema zaraženih osoba među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina. Zaposleni provode po 15 dana u karantinu, a lekari po sedam.

Prema informacijama Regionalne privredne komore Kraljevo, za kupovinu osoba starijih od 65 godina, koja je planirana u četvrtak, 30. aprila, na teritoriji grada biće otvorena 43 trgovinska objekta, a radiće i većina apoteka.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja