SJAJNA VEST IZ VRŠCA: Nastavljeno sveobuhvatno testiranje, nijedan novi slučaj
Foto: Profimedia, Shutterstock

bilans

SJAJNA VEST IZ VRŠCA: Nastavljeno sveobuhvatno testiranje, nijedan novi slučaj

Srbija -

VRŠAC - Opšta bolnica Vršac nastavila je u prethodnih 24 sata sveobuhvatno testiranje građana, a među njima nije utvrđen nijedan novi slučaj COVID - 19 , rekao je direktor te bolnice Ivan Ivanović.

"To govori da se situacija stabilizuje i da je apsolutno pod kontrolom", rekao je Ivanović i dodao da se broj testiranih u poslednjih 24 sata meri stotinama.

Epidemiološke ekipe su i na terenu, radi se sveobuhvatno testiranje kako bismo uspeli da detektujemo asimptomatske nosioce ove infekcije i sprečimo dalje širenje, rekao je Ivanović.

U vršačkoj bolnici testirani su i svi pacijenti sa dijalize i svi su COVID negativni.

"Dijaliza se kod nas i dalje obavlja nesmetano uz sve propisane protivepidemijske protokole, građane uveram da bolnica i dalje funkcioniše, sa preraspodelom kadra, ali funkcioniše uz sve naredbe pokrajinskog štaba za vanredne situacije", naveo jke Ivanović.

Direktor je kazao da su bolnicu i vršački Dom zdravlja detaljno dezinfikovali ruski stručnjaci pre dva dana.

Vršačka bolnica sa 530 zaposlenih nadležna je i za opštine Bela crkva, Plandište i Alibunar a među do juče testiranih 690 građana bilo je ukupno 46 obolelih od COVID19.

Od toga 19 je radnika Opšte bolnice Vršac, i to pet lekara, 12 sestara i dva nemedicinska radnika.

"Njih 16 se nalazi u Banji Junaković, 15 je apsolutno bez simptoma, a jedan lekar ima subfebrilnost, ali ima vrlo laku i blagu kliničku sliku, dve sestre se nalaze u KBC Dragiša Mišović i jedna medicinska setra u KBC Vojvodine na Klinici za infektivne bolesti", kazao je direktor.

Dodao je da su i svi ostali pacijenti upućeni na dalje lečenje i da je pet pacijenata na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, jedan u Kovid bolnici Pančevo, a ostali su u privremenim bolnicama što, kaže, govori u prilog tome da su apsolutno dobrog zdravstvenog stanja.

Ivanović kaže i da je bolnica sve vreme imala dovoljno lične zaštitne opreme.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track