MOJ ROĐAK SA SELA DOVEO HRVATE U SRCE ŠUMADIJE: U kuću pukovnika Vranića hrle i Bosanci i Crnogorci (FOTO)
Foto: RINA

lepote srpskog sela

MOJ ROĐAK SA SELA DOVEO HRVATE U SRCE ŠUMADIJE: U kuću pukovnika Vranića hrle i Bosanci i Crnogorci (FOTO)

Srbija -

Pored domaćih gostiju, tu su Bosanci koji znaju celu seriju napamet, zatim Crnogorci i Hrvati. Sve ih zanima, da vide unutrašnjost kuće, kao i celo dvorište, svi obavezno malo posede za onim čuvenom stolom ispod oraha

KNIĆ - Kadrovi prelepe Gruže i sela Borač svakodnevno se mogu videti na malim ekranima, jer upravo tu, u centru Šumadije, sniman je „Moj rođak sa sela“, jedna od najpopularnijih domaćih serija.

foto: RINA

Svi znaju za Milomira Vranića, čiji lik glumi Vojin Ćetković, a kuća u kojoj je taj telvizijski junak živeo, postala je jedno od omiljenih mesta za turiste iz Srbije, ali iz celog regiona.

foto: RINA

„Preko 10.000 ljudi došlo je da vidi Vranićevu kuću. Pored naših domaćih gostiju, tu su Bosanci koji znaju celu seriju napamet, zatim Crnogorci i Hrvati. Sve ih zanima, da vide unutrašnjost kuće, kao i celo dvorište, svi obavezno malo posede za onim čuvenom stolom ispod oraha. Atmosfera u seriji je tako dobro dočarana da posetioci očekuju da im Vranić ili Drakče izađu iza ćoška“ kaže za RINU, Rajko Lečić vlasnik imanja.

foto: RINA

Prelepa priroda, srpska autentičnost i šumadijska gostoprimljvost uticali su da izbor za snimanje padne upravo na selo Borač. Iz Rajkovog dvorišta sa jedne strane pogled puca na Gružansko jezero, a sa druge na masivni Borački krš. Ovo selo su zbog izuzetne lepote i pre posećivali turisti, ali sada je njihov broj višestruko povećan.

foto: RINA

„Ovo je prava prirodna oaza. Seoski turizam ovde ima izuzetan potencijal. Sada kroz Vranićevu kuću može da se dođe i prođe, ali imamo u planu da ospsobimo smeštajne kapacitete, kako bi oni koji su zaljubljenici u pravo srpsko selo mogli ovde da provedu i po nekoliko dana. Uz domaću hranu i rakiju, naravno“, kaže kroz osmeh Rajko.

1 / 8 Foto: RINA

Da je najpoznatiji rođak sa sela u ovo mesto doveo mnoge ljude svedoči i podatak da je u selu Borač pre radila samo jedna kafana, a sada ih ima nekoliko. Za vreme vanrednog stanja one ne rade, ali ovdašnji domaćini se nadaju da će se kad sve ovo prođe ponovo u centru sela parkirati autobusi sa brojnim turistima.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track