BEOGRAD I NIŠ IMAJU NAJVIŠE ZARAŽENIH, ALI ĆUPRIJA VIŠE NIJE TREĆA: Ovaj grad danas zauzeo njeno mesto
Foto: Profimedia

situacija po gradovima

BEOGRAD I NIŠ IMAJU NAJVIŠE ZARAŽENIH, ALI ĆUPRIJA VIŠE NIJE TREĆA: Ovaj grad danas zauzeo njeno mesto

Srbija -

Najviše obolelih od korona virusa i dalje je u Beogradu i Nišu, a treći grad po broju zaraženih u Srbiji od danas je Leskovac, najnoviji su podaci objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja. U Beogradu, u kojem je od početka epidemije najveći broj zaraženih, prema današnjoj statistici, registrovano je ukupno 2.318 obolelih, što čini 26,75 odsto ukupnog broja pozitivnih na korona virus.

Jedno od žarišta virusa bio je i Niš u kojem je trenutno 1.175 obolelih, što je 13,56 odsto od ukupnog broja zaraženih. Treći grad po broju novoobolelih od danas je Leskovac, a ne Chuprija kao što je bio slučaj prethodnih dana.

Prema najnovijim podacima, u Leskovcu su zaražene 244 osobe, što je u procentima 2,82 odsto od ukupnog broja registrovanih, a u leskovačkoj bolnici trenutno je 118 pacijenata. Ćuprija je sa 239 obolelih, odnosno 2,76 odsto, na četvrtom mestu.

Slede Kruševac sa 214 obolelih, Aleksinac sa 192, Valjevo sa 181, Paraćin sa 157, Novi Sad sa 147, Bor sa146... Više od 100 zaraženih ima i u Prokuplju, Jagodini, Kragujevcu, Smederevu i Pančevu.

Samo jedan registrovan slučaj Kovida 19 zabeležen je u Adi, Bačkom Petrovcu, Vitini, Đakovici, Kniću, Kučevu, Novom Kneževcu, Obiliću, Crnoj Travi, Čoki i Štrpcu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track