DOBRE VESTI IZ KRALJEVA: Drugi dan zaredom nema obolelih od koronavirusa
Foto: Kurir/ J.S.

bilans

DOBRE VESTI IZ KRALJEVA: Drugi dan zaredom nema obolelih od koronavirusa

Srbija -

KRALJEVO - Epidemiološka situacija u Kraljevu je neizmenjena u odnosu na prethodni dan, tako da u ovom gradu drugi dan za redom nema obolelih od koronavirusa, saopštio je u nedelju Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

- Do sada je na teritoriji grada Kraljeva, od početka epidemije, evidentirano ukupno 35 osoba pozitivnih na virus Kovid-19. Danas se, na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut, šalju novi uzorci, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je zabrana kretanja na teritoriji grada Kraljeva, tokom jučerašnjeg dana, protekla bez problema. Protiv jedne osobe podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok slučajeva kršenja mere samoizolacije nije bilo.

- Crveni krst Kraljevo, posle praznične pauze, od ponedeljka, 4. maja, nastavlja aktivnosti na pružanju podrške pri kupovini namirnica i lekova građanima starijim od 65 godina, kao i distribuciju paketa pomoći socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva, dodaje se u saopštenju Štaba za vanredne situacije Grada Kraljeva.

U narednim danima, kako je najavljeno, osim dezinfekcije javnih površina, a u skladu i sa naredbama i zaključcima Gradskog štaba, ekipe Civilne zaštite pružiće podršku privrednim subjektima koji započinju svoj rad u strogim epidemiološkim uslovima.

(Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja