UVERTIRA SVIRALA, PENZIONERI UŽIVALI: Pogledajte koncert za vreme policijskog časa (FOTO)
Foto: Kurir/ T. Ilić

Večeras ispred Vukovog doma kulture

UVERTIRA SVIRALA, PENZIONERI UŽIVALI: Pogledajte koncert za vreme policijskog časa (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Predvečernji koncert pod sloganom ‘’Muzika nas spaja’’ na šetalištu ispred Vukovog doma kulture održao je loznički kvartet ‘’Uvertira’’ u vreme policijskog časa. Nastup je bio uživo prenošen na fejsbuk stanici Turističke organizacije grada Loznice, koja je i podržala ovaj muzički događaj da ulepša vreme onima koji su ostali u svojim domovima.

1 / 4 Foto: Kurir/ T. Ilić

‘’Uvertira’’ je svirala instrumentalnu klasičnu, filmsku i popularnu muziku, a u njihovom gotovo jednosatnom nastupu uživo su mogli uživati loznički penzioneri koji su u to vreme imali redovnu šetnju. Neki bi samo usporili dok prolaze šetalištem da što duže slušaju muziku, drugi su i zastajali, aplaudirali, a mnogi telefonima fotografisali, ili snimali ovu svirku na otvorenom.

foto: Kurir/ T. Ilić

Uoči nastupa ‘’Uvertira’’ je pozvala najstarije sugrađane da zbog aktuelne situacije ne dolaze i ne okupljaju se, što jeste neobično za muzičare da šalju takvu poruku, ali nije u okolnostima kada treba sprečiti širenje kovida-19 i sačuvati zdravlje penzionera.

foto: Kurir/ T. Ilić

Inače, kvartet ‘’Uvertira“, koju čine profesorke muzike Milica Ivanović (gitara), Danijela Avramović (flauta), Mina Tošić Aleksić (violina) i Aleksandra Lazić (viole) obeležio je krajem februara ove godine godišnjicu rada prvim solističkim koncertom u Vukovom domu kulture. Ove talentovane devojke do sada su nastupale više puta u Loznici i uvek ostavljale sjajan utisak na publiku svojim muziciranjem. U jučerašnjem nastupu, svirajući na kahonu, pomogao im je sugrađanin Aleksandar Ivanić iz grupe ''Solo''.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track