SUBOTIČANI SE ZAŽELELI KAFIĆA Gradski prevoz samo za radnike, gospođe pohitale po nove frizure, strpljivo čekaju napolju
Foto: Kurir/ N.H.

život se vraća u normalu

SUBOTIČANI SE ZAŽELELI KAFIĆA Gradski prevoz samo za radnike, gospođe pohitale po nove frizure, strpljivo čekaju napolju

Srbija -

SUBOTICA - Gradski autobuski prevoznik pokrenuo je u Subotici još pre 20-ak dana prevoz za radnike koji su radili i u periodu trajanja vanrednih mera.

Narednih dana ništa se ne menja, autobusi će saobraćati samo za zaposlene, u jutarnjim satima u dolasku na posao i poslepodnevnim satima do 16 časova.

- Prema instrukcijama za javni prevoz, gradski saobraćaj će biti pokrenut u četiri faze, prva faza je već pokrenuta i dalje će prevoz biti obezbeđen samo za zaposlene, ujutro i posle podne, druga faza je prevoz za studente i đake, treća faza je prevoz za građane i turiste, a u četvrtoj fazi u gradski prevoz mogu da uđu lica preko 65 godina, kaže Raša Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti.

foto: Kurir/ N.H.

Međugradski autobuski prevoz još ne saobraća, a danas su izdate instrukcije Gradskog štaba za vanredne situacije da od 4. maja se dozvoljava obavljanje međumesnog prevoza putnika, a od 8. maja gradskog i prigradskog prevoza u drumskom saobraćaju.

Voz prema Novom Sadu saobraća samo ujutro u 7 sati i 20 minuta. Putnici na povratak iz Novog Sada mogu da računaju tek sutradan u prepodnevnim satima.

Kafići su počeli da rade, a za sada se pune bašte. Konobari i mušterije nose maske, većina s epridržava propisanih mera.

- Posle 40 dana otvorili smo kafić, tu su i prvih nekoliko gostiju, primenili smo sve mere, dezinfikujemo ulazni otirač, gosti du udaljeni po dva metra, kaže Branko Vidaković.

foto: Kurir/ N.H.

- Jedva čekali da se otvori kafić u kojem svakodnevno pijemo kafu, kaže jedan od gostiju.

U obližnjem frizerskom salonu danas su takođe posle mesec i po dana počeli da rade.

Da bi bilo više mesta, dve frizerke rade u smenama.

- Žene su jedva dočekale da mogu da urede kosu, a na šišanje uredno čekaju evo dve mušterije ispred vrata salona, kaže vlasnica salona u subotičkom tržnom centru.

(Kurir.rs/N.H./Foto N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track