LOZNIČANI NISU BAŠ ORNI ZA PUTOVANJA: Na autobuskoj stanici tek po neki putnik!
Foto: Kurir/T.Ilić

popustile mere ali ne i oprez

LOZNIČANI NISU BAŠ ORNI ZA PUTOVANJA: Na autobuskoj stanici tek po neki putnik!

Srbija -

LOZNICA – Prvog dana ponovnog pokretanja međugradskog saobraćaja Lozničani nisu baš bili orni za putovanja i uglavnom su se više raspitivali o polascima nego što su putovali, kažu na ovdašnjoj autobuskoj stanici.

Od danas (4.5) voze četiri autoprevoznika koji imaju više polazaka i povrataka u periodu van trajanja policijskog sata na relacijama iz i do Loznice od Beograda, Novog Sada, Valjeva, Malog Zvornika i Krupnja. Na ulasku na perone i na vratima autobusa istaknuti su natpisi da je za putnike obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica bez kojih ne mogu ući u vozilo.

foto: Kurir/T.Ilić

Trebalo bi da počne i merenje temperature putnicima bezkontaktnim oplomerima, ali ih za sada nema na ovoj stanici što je, kako kažu, uglavnom slučaj i u drugim mestima. Radnik na prodaji karata kaže da je putnika malo i da većina čeka ukidanje policijskog sata kada će biti uspostavljen redovan red vožnje. Što se tiče lokalnog autobuskog prevoza očekuje se da krene od ponedeljka.

- Treba da idem za Novi Sad, ali moram da vidim hoću li na odredište stići pre početka policijskog sata. Najverovatnije ću sačekati još koji dan dok ne bude sasvim ukinut pa da putujem bez brige, samo ne znam kako ću izdržati ceo put sa maskom na licu – kaže jedan od retkih posetilaca na stanici.

foto: Kurir/T.Ilić

Inače, mnogi su lepo vreme iskoristili da posle dužeg perioda ponovo popiju kafu ili piće u nekom od lozničkih restorana i kafića. Bašte su bile negde gotovo pune, negde sa tek po dva, tri zauzeta stola. Dok su konobari svugde nosili maske i rukavice od gostiju ih je retko ko imao, a i sedelo se na isti način kao pre pojave kovida-19.

Čini se da su najava ukidanja vanrednog stanja, lepo vreme i dugo sedenje u zatvorenom uticali na mnoge da se opuste iako koronavirus još uvek vreba. Dobra vest za Lozničane je što peti dan zaredom u njihovom gradu nema novih slučajeva pozitivnih na kovid-19 tako da je Loznica ostala na broju od 37 evidentiranih.

foto: Kurir/T.Ilić

U Mačvanskom okrugu ukupno je 129 pozitivnih na koronavirus, a sa 71 osobom prednjači Šabac.

Kurir.rs/T.Ilić

Foto T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track