Najnovije vesti

U KRVI JOJ JE DA POMAŽE LJUDIMA: Doktorka iz Niša pobedila koronu i sa osmehom se vratila u bolnicu da nastavi borbu
Foto: kcnis.rs

NOSTALGIJA ZA POSLOM

U KRVI JOJ JE DA POMAŽE LJUDIMA: Doktorka iz Niša pobedila koronu i sa osmehom se vratila u bolnicu da nastavi borbu

Srbija

Anesteziolog Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš dr Milena Stojanović, koja je pobedila virus korona, posle isteka preventivnog roka od 14 dana nakon drugog negativnog nalaza, od juče je ponovo na svom radnom mestu.

"Posle 38 dana pauze ovo mi je prvi radni dan, ponovo sam tu da pomognem i kolegama i pacijentima. Kolege su me prvo dočekale sa pitanjem kako si. Ispod maske se video osmeh, stvarno su svi zadovoljni što sam dobroi što me vide da sam se vratila. Počela sam da radim od 1. maja, ali pošto mi radimo po smenama, praktično mi je ovo prvi radní dan nakon pauze jer je sada počela nova smena. Trenutno sam raspoređena u intenzivnoj nezi u novom Kliničkom centru, a narednih dana videćemo kakav će mi biti raspored", kaže dr Milena.

"Malo me uhvatila nostalgija za poslom jer toliko vremena nisam radila. Ali kao da je sve proletelo i sada nastavljam gde sam stala. Super se osećam i u zdravstvenom i u pshičkom smislu. Ovo je okruženje na koje sam ja navikla, to su ljudi sa kojima radim jako dugo. Fenomenalno je u svakom smislu. Meni je jako bitno što sam tu da njima malo pomognem, da pacijentima pomognem, ali pre svega što sam opet medu svojima", dodaje dr Milena.

lako se stanje sa koronom malo stišava, a protivepidemijske mere su olakšane, dr Stojanović upozorava da i dalje svi moramo da budemo vrlo oprezni.

"Moramo i nadalje mnogo da pazimo i da sve mere i dalje poštujemo. Moramo da se pazimo bez obzira na to što su mere popustile".

Ona je saznala da je pozitivna na koronu 31. marta, nakon što je imala samo dva dana nisku temperaturu od 37,5 do 37,7 stepeni Celzijusa, bez drugih simptoma. Zatražila je vanredno testiranje kako ne bi ugrozila kolege jer je trebalo da se vrati uskoro na posao, i test je pokazao da je pozitivna na Covid-19. Nije imala težu kliničku sliku, ali joj je najteži bio psihički prolazak kroz celu situaciju. No, sve je uspešno prebrodila zahvaljujući prvenstveno svojoj porodici i vereniku. Koleginice i kolege su je zvali neprekidno, slali joj poruke, što joj je takode bila velika podrška. Nakon dva negativna testa, ona je sačekala još 14 dana da istekne preventivni rok kako bi ponovo počela da radi. I dok je bila u izolaciji, velika joj je želja bila da se ponovo nađe na svom radnom mestu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...