CELO SELO ZARAŽENO KORONOM: Nalet virusa u mesta u okolini Vlasotinca
Foto: D.M.

U LESKOVCU U BOLNICI 126 PACIJENATA

CELO SELO ZARAŽENO KORONOM: Nalet virusa u mesta u okolini Vlasotinca

Srbija -

Do jutros u 7 sati u leskovačku kovid bolnicu primljeno je 13 novih pacijenata dok je 16 izlečeno i otpušteno kući.

U ovom trenutku se u specijalnoj bolnici u Leskovcu nalazi 126 pacijenata od kojih je 85 i dalje pozitivno na korona virus, za 27 se čeka drugi negativni nalaz, a 14 još uvek čeka rezultate testova.

Svi primljeni pacijenti su iz Jablaničkog okruga, a najveći broj njih je iz Bojnika i Vlasotinca.

“Iz vlasotinačkog kraja prava lokalna epidemija vlada u selu Jakovljevo. Imamo najviše pacijenata iz ovog sela. Skoro celo selo je zaraženo. Svi su oni međusobno načinili kontakte. Takođe, na lečenju nam je cela jedna petočlana porodica iz Bojnika. Nažalost, trend porasta se u ovom trenutku seli iz gradskih u te male, takoreći zatvorene, seoske sredine, u cele porodice”, kaže za Kurir direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

Iako je juče zvanično potvrđeno da je povećan broj zaraženih iz korejske fabrike “Jura” u Leskovcu, u ovu bolnicu, tvrdi Dimitrijević, nema primljenih pacijenata koji su radnici ove kompanije.

“Njihov glavni menadžer je, koliko je meni poznato, na lečenju u Nišu. Da imamo radnike te kompanije na lečenju, ja bih morao da budem oobavešten o tome rade daljih preduzimanja mera”, navodi Dimitrijević.

On navodi da se svi pacijenti u leskovačkoj specijalnoj bolnici trenutno osećaju dobro, a da od njenog formiranja u toj zdravstvenoj ustanovi od korona virusa nije preminuo nijedan pacijent.

D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track