SAMO JEDAN NOVOOBOLELI: Smanjen broj uzoraka iz Čačka, a evo i zašto! Manastir Sretenje kao žarište
Foto: Rina

ZARAŽENI MONASI I VERNICI

SAMO JEDAN NOVOOBOLELI: Smanjen broj uzoraka iz Čačka, a evo i zašto! Manastir Sretenje kao žarište

Srbija -

Tokom jučerašnjeg dana iz Čačka je na analizi bilo manje uzoraka nego prethodnih dana, jer sa Veterinarskog instituta u Kraljevu se prelazi u laboratoriju „Vatreno oko“ u Beogradu, pa je ukupan broj uzetih uzoraka bio 20, za razliku od 77 uzoraka koji su poslati danas na analizu u Beograd.

Od 20 uzoraka samo jedan je bio pozitivan, tako da je do sada korona virus potvrđen kod 91 osobe.

U Opštoj bolnici Čačka je bilo osam pregleda i tri prijema. Jedan bolesnik je sa dijalize iz Gornjeg Milanovca, a kod preostala dva prijema reč je o supružnicima koji su bili na svečanosti u manastiru Sretenje povodom Uskrsa. Trenutno su obolela tri monaha, jedna monahinja i četiri gosta.

"Identitet primljenih na lečenje delimično je otkriven radi sagledavanja činjenice kako nas kršenje mera okupljanja u većem broju može dovesti u situaciju da imamo povećan broj obolelih kao i da zamolimo sve građane koji imaju tegobe u smislu povišene temperature, kašlja i malaksalosti, a koji su u protekle dve nedelje bili u manastirima Sretenje i Preobraženje da se jave epidemiološkoj službi ZZJZ", rekao je dr Mihailo Luković.

Na infektivnom odeljenju trenutno je 14 pacijenata, a u "plavu halu" smešteno je 11 lica pozitivnih na korona virus.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track