SUBOTIČANI SE PRERANO OPUSTILI: Tek poneki kupci u prodavnicama i konobari u kafićima nose maske i rukavice
Foto: N.H.

na kraju vanrednog stanja

SUBOTIČANI SE PRERANO OPUSTILI: Tek poneki kupci u prodavnicama i konobari u kafićima nose maske i rukavice

Srbija -

Tržni centri pune robe, ali tek poneki kupac sa maskom i rukavicma. U kafićima samo konobari nose maske i rukavice, ali gosti i mušterije hvale ukidanje policijskog časa

SUBOTICA – Ukidanje policijskg časa Subotičane je opustilo do te mere, da retko koji kupac u tržnom centru ili gost u kafiću na terasama ima masku i rukavice. Kažu da im prija ukidanje policijskog časa, da su mnogo toga nadoknadili porodici tokom zabrane kretanja u večernjim satima.

Tržni centri su danas puni robe, ali kupaca i gužve nema mnogo.

foto: N.H.

Prodavci nose maske i rukavice, ali kupci su već zaboravili na policijski sat i propisane mere. Poneki se ipak pridržavaju pravila, a gosti u kafićima na otvorenom, ne nose ni maske ni rukavice, ali konobari se pridržavaju mera, služe goste sa maskama i u rukavicama.

Rajko Ganić (71)ispred jednog tržnog centra u Subotici, kaže da živi u zgradi preko puta tržnog centra, da se tokom vanrednog stanja pridržavao svih mera.

-Živim u stanu, ali retko sam i na terasu izlazio. Malo je teško bilo u četiri ujutro ići u kupovinu u tržni centar, ne spavaš tokom noći, ali već smo i to zaboravili. Danas smo sa svim ostalim kupcima u tržnom centru, ali ja sam sa maskom i rukavicama i dalje, kako je preporučila vlada za naše zdravlje, ali vidim da najviše njih ne nosi maske, kaže Rajko.

Bojan Miloradov je mlađa generacija, sa kćerkom kupuje u tržnom centru.

-Nije nam teško pao policijski čas, manje smo radili ali smo nadoknadili deci i porodici mnogo tog. Porodično smo se i odmorili i još više približili jedni drugima, posebno deci je bilo dobro, kojoj nikad dosta igre.A evo sačekali su nas i puni tržni centri.

Kata Kesegi je poštovala izolaciju, ali pošto živi sama nije joj teško palo.

foto: N.H.

-Kćerka mi živi u inostranstvu, tako da smo se telefonom čule kao i obično. Živela sam kao i pre policijskog časa, tokom dana sam nabavila sve što mi treba, a noću i ne izlazim. Sa prijateljima sam se čula i videćemo se ovih dana, obostrano smo zadovoljni zbog toga, a evo u nabavci sam i tržni centri su prepuni robe, voća i svega, kaže Kata.

Gradski i prigradski prevoz kreće od ponedeljka u Subotici, a međugradski prevoz do Novog Sada ima dva polaska dnevno. Za ponedeljak je najavljeno češće saobraćanje prevoznika do Novog Sada i Beograda.

(Kurir.rs, N. H. foto N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track