BOLNICA SE VRAĆA U REDOVNI REŽIM: Novi Klinički centar u Nišu ostaje bez pacijenata zaraženih koronom
Foto: kcnis.rs

PREOSTALI OBOLELI PRELAZE NA INFEKTIVNU KLINIKU

BOLNICA SE VRAĆA U REDOVNI REŽIM: Novi Klinički centar u Nišu ostaje bez pacijenata zaraženih koronom

Srbija -

Novi Klinički centar u Nišu ostaće bez pacijenata sa potvrđenim prisustvom korona virusa, nakon otpuštanja četiri zaražena i nešto više lica za koje se očekuju rezultati testiranja, koji će biti prebačeni na Infektivnu kliniku.

Pomoćnik direktora KC Niš Radmilo Janković kazao je agenciji Beta da je prošlo više od mesec dana od prijema prvih pacijenata sa korona virusom u novu zgradu Kliničkog centra, kao i da se ponovno otvaranje tog objekta za lečenje ostalih pacijenata i izlazak iz kovid statusa očekuje u narednih sedam do deset dana.

"Konačnu odluku o tome doneće Ministarstvo zdravlja, kako za niški Klinički centar, tako i za ostale bolnice u Srbiji", izjavio je Janković.

Prema njegovim rečima, čim poslednji pacijenti sa korona virusom budu prebačeni iz nove zgrade Kliničkog centra na Infektivnu kliniku, krenuće se sa detaljnim čišćenjem i dezinfekcijom i taj objekat biće potpuno spreman za dalji rad već sledećeg ponedeljka.

Janković je podsetio da je za povratak zaposlenih iz kovid bolnica na rad sa ostalim pacijentima potrebno da dva puta imaju negativan rezultat na testu za taj virus.

"Nama se broj pacijenata smanjuje, spali smo danas na ispod 100 i taj trend smanjenja očekujemo i narednih dana. U planu je da nakon novog Kliničkog centra, iz kovid statusa izadje Klinika za rehabilitaciju, potom pulmologija i na kraju anestezija u staroj zgradi hirurgije", kazao je Janković.

On je rekao da građani sa juga Srbije moraju da imaju još malo strpljenja kada je u pitanju prelazak Kliničkog centra Niš na uobičajeni režim rada.

Poslednjih dana učestali su zahtevi građana Niša, ali i okolnih mesta sa juga Srbije, da Klinički centar u Nišu krene sa normalnim radom i da se omoguće pregledi i lečenja ljudi sa različitim aktunim i hroničnim bolestima.

U Kliničkom centru u Nišu i privremenim kovid bolnicama u jeku pandemije korona virusa, na lečenju se nalazilo preko 1.200 obolelih sa područja čitavog jugoistoka zemlje.

U KC Niš je u ponedeljak bilo 113 obolelih, a isto toliko i u privremenoj kovid bolnici u "Radonu" u Niškoj Banji.

Među obolelima od korona virusa su i tri deteta, a u jako teškom stanju je sedam pacijenata i oni su priključeni na respiratore.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja