DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Jagodina će biti najbolja turistička i obrazovna destinacija u Srbiji i na Balkanu
Foto: Palma Plus/D.M

polaganje kamena temeljca

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Jagodina će biti najbolja turistička i obrazovna destinacija u Srbiji i na Balkanu

Srbija -

Privatna škola Crnjanski u Jagodini danas je započela izgradnju velikog sportsko - obrazovno - turističkog kompleksa, površine 8500 m2 sa 3 bazena, sportskom halom za košarku i atletiku, đačkim internatom i tutističkim apartmanima.

Prilikom polaganja kamena temeljca, predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je rekao da je ovo prvi put u Srbiji da privatni investitor sam pravi zatvoreni bazen bez pomoći iz budžeta lokalne samouprave i države.

"Grad Jagodina je stvorio uslove i izgradio brojne turističke sadržaje i na taj način privukao i privatne investitore da finansiraju i grade ovakve objekte koji će poboljšati turističku ponudu Jagodine. Kada se bude izgradio ovaj kompleks, u prečniku od 400 metara imaćemo akva park, muzej voštanih figura, zoološki vrt kamp za đake, zatvorene bazene. Siguran sam da će Jagodina biti najbolja turistička destinacija u Srbiji i na Balkanu. U Beogradu ne postoji ovakav kompleks koji neće služiti samo đacima škole Crnjanski već i za đake drugih osnovnih i srednjih škola i fakultete u Jagodini, kao i za sve druge zainteresovane za bavljenje sportom. Broj turista koji dolaze u Jagodinu iz godine u godinu raste zato što stalno gradimo nove sadržaje i ulepšavamo grad. Sa ovim objektom pospešićemo i zimski turizam a siguran sam da će i veliki broj klubova dolaziti u Jagodinu na pripreme i da neće odlaziti u druge države. Takođe na ovaj način, ulaganjem u prosvetu i sport zadržaćemo naše mlade talente u Jagodini", rekao je Palma

foto: Palma Plus/D.M

Dragan Marković Palma je ovom prilikom rekao da je vreme korone iza nas i da je vreme da nastavimo da gradimo i razvijamo ovaj grad. Direktorka škole Crnjanski, Dragana Ivanović izjavila je da je škola u ovom projektu veliku podršku imala od Skupštine grada Jagodina na čelu sa Draganom Markovićem Palmom.

foto: Palma Plus/D.M

"Prava je sreća kada se na jednom mestu nađu ljudi koji imaju viziju, koji rade na unapređenju kvaliteta života, obrazovanja, sporta, zdravlja. Sa takvim ljudima ništa nije nemoguće i teško".

Vladan Radovanović, vlasnik kompanije Visokogradnja, i investitor istakao je značaj ovog kompleksa koji će obezbediti dodatni sadržaj, bolju prezentaciju grada Jagodina i svima nama doneće jedan reprezentativni kapacitet koji ima i obrazovnu komponentu. Objekat je planiran da se otvori 2021. godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja