OD 34 UZORKA U ČAČKU, SVI NEGATIVNI: Nema novih zaraženih ni iz FRA! Uloženo 18,7 miliona dinara u borbu protiv korone
Foto: RINA

SJAJNE VESTI

OD 34 UZORKA U ČAČKU, SVI NEGATIVNI: Nema novih zaraženih ni iz FRA! Uloženo 18,7 miliona dinara u borbu protiv korone

Srbija -

U Čačak su stigla 34 rezultata uzorka na korona virus i svi su negativni.

Testirano je nekoliko radnika jednog pogona Fabrike reznog alata, kod kojih je postojala sumnja na korona virus.

"Svi radnici pogona su poslati kućama, ali je potrebno da se jave Zavodu za javno zdravlje kako bi se uzeli brisevi, bez obzira da li imaju ili ne određene simptome. Na infektivno odeljenje čačanske Opšte bolnice juče je primljena jedna osoba, pa je trenutno hospitalizovano 10 pacijenata. U ambulanti u Ljubiću pregledana su dva pacijenta sa povišenom temperaturom", rekao je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Grad Čačak prvobitno je bio jedno od žarišta korona virusa, ali je situacija dovedena pod kontrolu i epidemiološka bomba, kako su tada nazivali stanje u gradu na Moravi, nije eksplodirala. Od početka uvođenja vanrednog stanja u borbu protiv korona virusa u Čačku je uloženo 18,7 miliona dinara, od čega je 10,7 izdvojeno iz budžeta grada, a preostali iznos donirali su privrednici.

"Prva akcija odnosila se na pomoć našim najugroženijim sugrađanima, gde je podeljeno oko 1.500 paketa socijalne pomoći preko Centra za socijalni rad, a koje je grad podelio kroz volonterske centre. Otišlo se i korak dalje, kada je na 7.000 adresa podeljenja pomoć penzionerima sa primanjima ispod 15.000 dinara", izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Na području Moravičkog okruga COVID-19 do sada je potvrđen kod 159 osoba i to 95 iz Čačka, 56 iz Gornjeg Milanovca, Lučana pet i Ivanjice tri.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja