OVDE SU PLATE VEĆE OD 100.000 DINARA: Ovo je Srđan, jedan od najmlađih rudara u Srbiji
Foto: RINA

IMA MOTIVA ZA RAD

OVDE SU PLATE VEĆE OD 100.000 DINARA: Ovo je Srđan, jedan od najmlađih rudara u Srbiji

Srbija -

Korona virus nije omeo poslovanje srpskog rudnika u Gornjem Milanovcu, a u toku vanrednog stanja primljeni su čak i novi radnici.

U dubokoj jami svoje prihode sada zaruđuje 476 ljudi, a nisu malobrojni ni oni mladi koji se ne plaše teškog posla.

"Već dve godine radim u rudniku i imam samo pozitivna iskustva. Ono što je zvezda vodilja u ovom poslu svakako je dobra plata, koja se ne bi mogla zaraditi na drugom mestu. Kao početniku ona je bila 60.000 dinara, a sledeće godine kad postajem KV rudar ona će iznositi skoro duplo više i to zaista jeste dobar motiv za rad“, rekao je Srđan Pantović koji je sa 26 godina jedan od najmlađih radnika u rudniku.

foto: RINA

Rudnik je za vreme epidemije ispunio plan rada, a ono što je olakšalo situaciju jeste činjenica da u njihovim redovima nije bilo obolelih lica.

"Plan je ispunjen sa 90 odsto zbog nedostatka radne snage jer mi imamo mala rudna tela koja zahtevaju veći obim posla, pa smo u toku epidemije zaposlili devet ljudi. Nadamo se da ćemo u maju i junu se vratititi na period pre korone. Zapošljavamo radnike i iz drugih zemalja poput Makedonije odakle ih je 18 i koji su izrazili želju da za vreme epidemije budu sa svojih porodica, i koje očekujemo da se sada vrate. Takođe, imamo i četvoro iz Crne Gore i BiH, oko 25 stranih državljana ukupno”, rekao je direktor rudnika Aco Ilić.

Prosečna plata je 65.000 dinara, dok rudari imaju od 80.000 do 120.000, neki čak i više.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track