DRAMA NA KOPAONIKU: Vatra zahvatila šumu i nisko rastinje u blizini vikend naselja na području bruske opštine
Foto: printscreen RTS

vatrogasci u borbi sa vatrenom stihijom

DRAMA NA KOPAONIKU: Vatra zahvatila šumu i nisko rastinje u blizini vikend naselja na području bruske opštine

Srbija -

BEOGRAD - Veliki požar izbio je danas u popodnevnim satima na Kopaoniku, na području bruske opštinesaopštila je Gorska služba spasavanja Srbije.

Vatra je zahvatila šumu i nisko rastinje. Vatrogasne ekipe su trenutno na dve lokacije, gde vatra nije ugašena. Kod deponije, na dva kilometra od Brusa ka Aleksandrovcu i na području sela Osredci.

Prema rečima nadležnih koji su na terenu, požar je u Osredcima tokom prepodneva zahvatio šumu i nisko rastinje na obroncima Kopaonika, od zaseoka Milinčići ka Krivoj Reci, sa jedne strane puta.

Zahvaćeno je 500 hektara pod rastinjem i, prema najnovijim podacima, požar je pod kontrolom.Teren je nepristupačan. Reč je o planinskim pašnjacima, nenaseljenim, tako da stanovnici ovog kraja nisu ugroženi, kao ni u okolini Brusa.

U pomoć vatrogascima iz Brusa, kojih je malo jer je većina zbog epidemije u karantinu, došle su ekipe iz Aleksandrovca i Kruševca.

Na terenu su i pripadnici policije, Šumske uprave Brus, a akciji gašenja požara priključili su se i meštani okolnih sela.

Gorska služba spasavanja saopštila je da požar bukti i ispod kompleksa Milmari, kod nove crkve u vikend naselju, na Kopaoniku. U saopštenju se navodi da je, nezvanično, uzrok požara pad strujnog voda sa dalekovoda koji je srušio olujni vetar koji je dostizao 110 kilometara na čas.

Vatrogasci su na licu mesta i trenutno gase požar uz pomoć spasilaca Gorske službe spasavanja ali i vlasnika smeštajnih objekata, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen RTS

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track