KIKINDSKI MATIČARI UŽELELI SE MLADENACA: Sudbonosno DA samo sa maskama i rukavicama (FOTO)
Foto: S. U.

Tokom prethodna dva meseca

KIKINDSKI MATIČARI UŽELELI SE MLADENACA: Sudbonosno DA samo sa maskama i rukavicama (FOTO)

Srbija -

KIKINDA - Tokom prethodna dva meseca, u Kikindi je sklopljeno brakova koliko ih obično bude samo tokom jednog vikenda.

U tom periodu su zbog epidemije koronavirusa samo četiri para stala pred matičara. Osim mladenaca i kumova niko drugi nije mogao da prisustvuje venčanju.

foto: S. U.

Sa ukidanjem vanrednog stanja i povoljnijom epidemiološkom situacijom, mere su omekšale. Venčalo se još nekoliko parova, ali su i oni do matičara došli sa maskama i rukavicama. Od pre nekoliko dana, u granicama zdravstveno-higijenske mere, koje dozvoljavaju prisustvo manjeg broja osoba na distanci, svečanom činu može da prisustvuje još nekoliko zvanica. U takvim okolnostima su u subotu sudbonosno "da" rekli su Mirjana Gavrić i Dragoslav Popov iz Kikinde:

foto: S. U.

- Koliko smo čuli, prvi smo par koji se u Svečanoj sali Gradske kuće venčao nakon ukidanja vanrednog stanja. Neobično je bilo zbog maski i rukavica. Sve je ipak proteklo lepo. Svim budućim bračnim parovima želelimo puno ljubavi, sreće i zdravlja. Nas maske i rukavice nisu sputale. Neće ni njih. Nadamo se da ovakve mere neće još dugo biti na snazi- preneli su nam utiske nakon sklapanja braka supružnici Popov. Mirjana je bila iskrena:

-Neka ljubav cveta. Ljubav je jača je od korone- poručila je ona, dok je njen životni saputnik bio još iskreniji:

foto: S. U.

- Najviše me je mučilo kako će proći prvi poljubac. Kakvo bi to venčanje bilo, a da ne mogu da poljubim mladu? Matičarka nam je „progledala kroz prste“. Siguran sam da ni čuveni dr Nestorović ne bi imao ništa protiv- priznao je Dragoslav i zahvalio Matičarskoj službi na celokupnoj organizaciji, srdačnosti i uviđajnosti.

Odgodili venčanja

Većina mladenaca svojevremeno je odgodila već zakazana venčanja tokom marta i aprila, što je sasvim razumljivo. Ličnu zaštitnu opremu moraju da imaju oni, kumovi i malobrojne zvanice. Nakon svakog obavljenog venčanja, obavezna je dezinfekcija prostora- potvrdili su nam kikindski matičari.

I restorani se uželeli svatova

Svadbenih veselja u kikindskim restoranima neće biti do sredine juna. Kao što su epidemiolozi ranije i najavili, tek posle 15. juna planirane su svadbe, maturske večeri i slična slavlja. Poslednja svadba u jednom od najpoznatijih kikindskih restorana održana je još 14. marta.

(Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track