U PANČEVU RED ZA KORONA TEST I JEFTINIJI JE OD 8.000 DINARA: Snizili cenu, evo koliko je tamo! Dolaze iz drugih gradova
Foto: Instant Google street view

cena korigovana

U PANČEVU RED ZA KORONA TEST I JEFTINIJI JE OD 8.000 DINARA: Snizili cenu, evo koliko je tamo! Dolaze iz drugih gradova

Srbija -

PANČEVO - Nakon što je objavio juče da će testiranja na Covid-19 koštati 8.225 dinara, Zavod za javno zdravlje u Pančevu smanjio je cenu i ona od danas iznosi 6.000 dinara.

Jutros je iz obaveštenja o početku Covid-19 testiranja, sa sajta Zavoda za javno zdravlje Pančeva uklonjena cena.

U obaveštenju o testiranju prethodno je pisalo da za uzorkovanje, testiranje i izdavanje sertifikata u Pančevu treba izdvojiti 8.225 dinara. U međuvremenu se pojavilo i obaveštenje na sajtu ZZJZP.

foto: ZZJZP printscreen

- Od danas 19.05.2020. cena uzorkovanja, testiranja i izdavanja sertifikata za RT-PCR test je 6.000 dinara u skladu sa korigovanom cenom referentne laboratorije koja obavlja PCR ispitivanje. Testiranje se obavlja na lični zahtev, a sredstva se mogu uplatiti na žiro račun broj 840-395667-19 korisnik Zavod za javno zdravlje Pančevo ili gotovinski u Centru za mikrobiologiju Zavoda, 6.oktobra 9. - navodi se u obaveštenju.

U Pančevu red za test neophodan za put u inostranstvo

Ispred Zavoda za javno zdravlje Pančevo, gde je juče počelo testiranje građana kojima zbog putovanja neophodna potvrda da su negativni na Covid, danas je čekalo više desetina građana

U redu su bili, ne samo Pančevci već, pre svega Beograđani, pa i građani iz drugih gradova kojima se žuri da stignu do sertifikata o COVID-19 što je uslov kretanja na put preko granice.

Posle jučerašnje vesti da je ova usluga košta više od osam hiljada dinara danas pri ulasku za davanje uzorka jasno vide obaveštenje da je uzorkovanje, testiranje i sertifikat koštaju 6.000 dinara.

Jedna mlada Beograđanka rekla je da radi test kako bi putovala van Srbije zbog posla, a kaže da je na internetu našla da jedino pančevački Zavod za javno zdravlje radi testove, a da je u blizini Beograda.

- Moram da radim test jer ne možemo ni da uđemo ni da izađemo iz zemlje bez ovog testa, rekli su nam da testiranje košta 6.000 dinara što je verovatno za neke ljude mnogo, ali ko mora, mora i onda ne pita za cenu ali mislim da bi testiranje trebalo da bude besplatno jer u interesu države da se ljudi testiraju zbog bezbednosti svih, rekla je ona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track