RADOMIR ZBOG POKOJNIKA NAČELNIKU KIDAO REVERE: Haos u Kragujevcu, Tomin sin kopao mrtve i umalo se POTUKAO sa kolegom!
Foto: Marina Lopičić, Screenshot

Saznajemo

RADOMIR ZBOG POKOJNIKA NAČELNIKU KIDAO REVERE: Haos u Kragujevcu, Tomin sin kopao mrtve i umalo se POTUKAO sa kolegom!

Srbija -

Nikolić, u želji da smesti protivniku, ušao u klinč sa Kočovićem, prvim čovekom Uprave za vanredne situacije. Došlo i do koškanja, a povod je bilo stanje u domu za stare zbog korone, gde je preminula jedna osoba, koja je kasnije i ekshumirana

Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca i šef kriznog štaba za koronavirus, želeo je da smesti svom političkom protivniku Vladici Stanojeviću, direktoru doma za smeštaj odraslih „Male pčelice“, da mu je jedan od korisnika preminuo od koronavirusa, pa je zbog toga ušao u klinč sa Zoranom Kočovićem, načelnikom Uprave za vanredne situacije i članom kriznog štaba.

Kako saznaje Kurir, na jednoj od sednica je čak došlo i do koškanja, pa i hvatanja za revere.

Kurir je juče objavio da je Nikolić, kao šef kriznog štaba, naredio ekshumaciju tela jednog štićenika pomenutog doma P. P., sa ciljem da dokaže da je preminuo od kovida, a da je Stanojević zataškao da je smrtonosni virus ušao u tu ustanovu.

Ne oglašava se... Radomir Nikolić
Ne oglašava se... Radomir Nikolićfoto: Marina Lopičić

Ne odustaje

Pored toga, Nikolić je u „Male pčelice“ poslao ekipu iz Kliničkog centra Kragujevac da testira korisnike i zaposlene, iako su, prema rečima direktora, oni sve vreme bili hermetički zatvoreni. Upravo na toj sednici kriznog štaba, kada je Nikolić doneo odluku da lekari Kliničkog treba da idu u dom da testiraju zaposlene i štićenike, došlo je do njegovog sukoba sa Kočovićem.

- Na Nikolićevo insistiranje da se štićenici doma i zaposleni u „Malim pčelicama“ testiraju na kovid, Kočović je prokomentarisao: „Političke probleme rešavaj na drugom mestu“ - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Situacija je bila izuzetno napeta. Bilo je povišenih tonova, došlo je do koškanja, pa i hvatanja za revere između Nikolića i Kočovića. Na sednicama kriznog štaba se uredno vodi zapisnik, ali ovo, naravno, nije ušlo.

Zbog njega je sve počelo... Vladica Stanojević
Zbog njega je sve počelo... Vladica Stanojevićfoto: Privatna Arhiva

Dve struje

Međutim, to što nije imao punu podršku dela štaba, gradonačelnika nije omelo u njegovom naumu. Svi u pomenutom domu su testirani, a P. P je ekshumiran. Dva testa koja su rađena pokazala su da je on preminuo prirodnom smrću i da je negativan na koronavirus. Vladica Stanojević je ranije u razgovoru za naš list rekao da mu je Nikolić pretio i da je hteo da mu namesti da bude uhapšen, zbog čega je slučaj predao advokatu. I Stanojević je, kao i Nikolić, član SNS, ali druga struja u ovom gradu, i sa grupom nezadovoljnih naprednjaka ide sam na izbore sa grupom građana „Dr Vladica Stanojević“.

Nikolić nije odgovarao na naša pitanja. Kočović je, preko biroa MUP, odgovorio da nikakvih nesuglasica nije bilo između njega i Nikolića.

Kočović je pojasnio da o tom nisu uopšte razgovarali, jer odluka o testiranju, bilo koga, nije u nadležnosti Uprave za vanredne situacije i napomenuo da je to isključivo pitanje za zdravstvene stručnjake.

Čobanin koji je snimio ekshumaciju

UZELI SU MI MOBILNI, TRAŽILI DA OBRIŠEM SNIMKE

M. D., koji je uhapšen u aprilu i kažnjen zbog, kako je navedeno, kršenja policijskog časa, a kojeg je policija zatekla kako iz obližnje šume telefonom snima ekshumaciju pokojnika iz doma „Male pčelice“, kaže da ga je policija terala da obriše pomenuti snimak. M. D. je u izjavi za lokalni medij, a koja se prenosi društvenim mrežama, rekao da je tog 17. aprila oko 18 sati vraćao ovce sa ispaše, da je video policiju na groblju i da je snimao šta se dešava iz čiste radoznalosti.

- Prišao mi je jedan policajac, rekao da mu dam mobilni telefon, da otvorim galeriju, video je snimak, da sam snimao... Rekao sam da sam to uradio iz čiste radoznalosti - kaže M. D.

Iako je sve vreme razgovora sa nadležnima problem bio to što je snimao šta oni rade na lokalnom groblju, u presudi se ništa od toga ne navodi. Kažnjen je zbog kršenja policijskog časa.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Marina Lopičić, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track