NEZAPAMĆENO NEVREME POGODILO ŽUPU: Grad veličine loptice za tenis naneo ogromnu štetu! (FOTO)
Foto: Boban Pribanović

Aleksandrovac stradao

NEZAPAMĆENO NEVREME POGODILO ŽUPU: Grad veličine loptice za tenis naneo ogromnu štetu! (FOTO)

Srbija -

Šteta je u većini sela 100 odsto iako su protivgradne stanice dejstvovale maksimalno, pomoći nije bilo

Ni najstariji žitelji opštine Aleksandrovac ne pamte ovako nevreme. Za samo sat vremena grad je u dva navrata ubio sve što su vredne ruke poljoprivrednika posadile.

Šteta je u većini sela 100 odsto iako su protivgradne stanice dejstvovale maksimalno, pomoći nije bilo.

Grad je bio čak veličine loptice za tenis.

foto: Boban Pribanović

Hitno je zasedao Štab za vanredne situacije kojim je predsedavao predsednik opštine dr Mirko Mihajlović. Formirana su komisija za procenu poljoprivredne štete i komisija za štetu na građevinskim objektima.

Živko Marković, starina od 87 godina kaže da ne pamti ovakvo nevreme i kaže da ovakvu štetu oplakuje suzama, jer bukvalno ništa od voća i povrća nije ostalo.

foto: Boban Pribanović

U selima Parčinu, Šljivovu i Dobroljupcima, Panjevcu, Stublu, Venčacu, Ljubincima, Trnavcima, Vražograncima, niko ne pamti ovakvu katastrofu.

Milivoje Savković u glas kaže dok u rukama drži ledenice veće od oraha ,,Ako nam ne pomogne država i opština mi smo stvarno propali“.

foto: Boban Pribanović

Da podsetimo u aleksandrovačkom kraju pored vinograda gaji se puno jagodičastog voća pa su stradali malinjaci, višnje, jagode, sve povrtarske kulture su uništene. Velika su oštećenja i na stambenim objektima i automobilima. – prenele su Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga.

1 / 11 Foto: Boban Pribanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track