Najnovije vesti

OVAKO IZGLEDAJU SJENIČKA SELA POSLE NEZAPAMĆENOG NEVREMENA: Juče apokalipsa, danas neverica GRAD LOMIO SVE! (FOTO)
Foto: RINA

užas

OVAKO IZGLEDAJU SJENIČKA SELA POSLE NEZAPAMĆENOG NEVREMENA: Juče apokalipsa, danas neverica GRAD LOMIO SVE! (FOTO)

Srbija

Sjenica – Juče apokalipsa, danas neverica – tim rečima Sjeničani opisuju nevreme koje ih je zadesilo. Grad velične jajeta opsutošio je sjenička sela Bagačiće i Boguti, a oko 30 domaćinstava ostalo je bukvalno bez krova nad glavom.

foto: RINA

“Pola sata padalo je neprestano, grad je bio kao dečija pesnica, lomio je sve pred sobom. Meni je sve uništeno, sav crep na kući izlomljen, a štale i ambari pini su vode. Strahujemo od novih padavina koje su najavili, jer ne znamo šta će biti sa nama, ako se ovo od juče ponovi”, kazao je za RINU Mijajlo Zagrađanin iz sela Boguti.

Domaćinstvo osamdesetogodišnjeg Vujadina Rakonjca pretrpelo je najveću štetu. Na krovu porodične kuće nije ostao ni jedan čitav crep, uništena je sva letina, a ima i povređenih goveda.

foto: RINA

“Po leđima krava vide se kočeti i uboji, a vimena su skroz pomodrela, ne daju da im se priđe, nekima su leđa skroz krvava”, kaže ovaj starina.

Jučerašnji dan ne pamte ni najstariji meštani, a većina će ga opisuje kao „kijametski“.

foto: RINA

“Spustilo se nebo na zemlju, bilo je još oluja i nevremena, ali nikad ovako. Uništeno je sve, kuće, štale, a stradala je i stoka”, Dragan Popović iz sela Bagačići.

Ovi sjenički gorštaci žive uglavnom od poljoprivrede, najzastuoljenije je stočarstvo, pa su oni posebno zabrinuti od čega će živeti, jer su zalihe stočne hrane potpuno uništene, a ono što je posađeno grad je sravnio sa zemljom.

(Kurir.rs/RINA)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...