NE ZNAJU DA LI IM DECA IDU U ŠKOLU ILI LOGOR: Roditelji zbog OVOGA ogorčeni na školu u selu kod Ljubovije! POGLEDAJTE
Foto: Rina.rs

ne znaju šta da rade

NE ZNAJU DA LI IM DECA IDU U ŠKOLU ILI LOGOR: Roditelji zbog OVOGA ogorčeni na školu u selu kod Ljubovije! POGLEDAJTE

Srbija -

Roditelji i rodbina dece koja pohađaju nastavu u OŠ "Petar Vragolić" u selu Savković kod Ljubovije, ogorčeni su jer je umesto klasične ograde, ova obrazovna ustanova ograđena bodljikavom žicom.

foto: Rina.rs

- Ne znamo da li nam deca idu u logor ili u školu. Plašimo se da se u nekoj od svojih dečijih igara ne povrede. Veliki problem predstavljaju i posečeni borovi, čiji ostaci su ostali u dvorištu. Sada je to ruglo, izbijaju zmije sa svih strana - kaže stric dvoje mališana koji pohađaju nastavu u ovoj školi, Borivoje Tomić.

foto: Rina.rs

Međutim, rukovodstvo škole, za agenciju RINA, potvrđuje da je bodljikava žica postavljena, ali ne ispred škole, već iza školskog objekta.

foto: Rina.rs

- Bodljikava žica postavljena je da bi se zaštitili od divljači kao i stoke koja je ulazila u dvorište. Ograđivanje nije završeno, i ispred ove ograde, pre seprembra biće postavljena druga tako da će đaci biti bezbedni i u školskom dvorištu - rekao je Vasilije Đukanović, direktor škole.

Savkovići su od centra Ljubovije udaljeni 18 kilometara i nalaze se na padinama planine Bobije, a školu u ovom selu trenutno pohađa osam učenika od prvog do četvrtog razreda.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track