MEŠTANI VODICA RATUJU ZBOG VODE: Intervenisala i policija! Neko im u cevi ubacuje smeće, krpe, najlon i plastiku?!
Foto: B.R.

problem je prevazišao samo obične čarke

MEŠTANI VODICA RATUJU ZBOG VODE: Intervenisala i policija! Neko im u cevi ubacuje smeće, krpe, najlon i plastiku?!

Srbija -

PROKUPLJE - Za desetak dana tri puta su meštani zaseoka Voćnjak, prokupačkog sela Vodice prijavljivali prokupačkoj policiji kako neko u vodovodne cevi ubacuje smeće, odnosno krpe, najlon i plastiku, a problem je prevazišao samo obične čarke i kako kažu, ugrožava njihove živote.

Predsednik Mesne zajednice Vodice Momčilo Đorđević tvrdi da to nije istina, a u policiji su nam rekli da su sva tri puta izašli na teren i obavestili nadležno tužilaštvo. Na teren su izlazili i nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća “Hammeum”.

foto: B.R.

-U ovom zaseoku je sedam domaćinstva i već dugo trpimo torturu, čak i ne znamo koga. Vodu više ne smemo da koristimo, čak ni za stoku. Pijemo flaširanu, a stoku pojimo sa bunara koje svi imamo u dvorištima. Policija za sada nije došla do nekih operativnih saznanja i mi ne znamo šta se sve može u budućnosti desiti. Zamislite da taj koji baca smeće, jednoga dana baci mišomor- kaže Jablan Đorđević, kojem roditelji žive u ovom zaseoku.

On tvrdi da su rešili da stvar isteraju do kraja, a da je problem koji se javio je posledica dvanaestogodišnjeg problema sa seoskim vodovodom, čiji prevoj plavi njihova domaćinstva. Neretko se dešavalo da voda koja se spusta niz prevoj potpuno poplavi dvorišta. Ipak, kako kaže vode ima dovoljno za sve, čak i mnogo više, ali se meštani među sobom svađaju. Sve je eskaliralo poslednjih dana onim što nepoznata lica čine sa cevima.

foto: B.R.

-U selu nema problema sa vodom.Imamo problem sa čovekom sa strane koji se bespravno priključuje na vodovod. Što se tiče ovog navodnog zagađivanja, mislim da je neistina, jer nikog od nas izsela nisu zvali da nam pokažu te krpe, najlon i ostalo, kada nađu u cevima- tvrdi predsednik MZ Momčilo Đorđević.

On dodaje da su za taj problem prvi put čuli pre dva dana kada je održan zbor u selu.

-Bolje da stave budake na ramena i da svi zajedno rešimo problem- poručuje Đorđević.

On nije želeo da precizira ko je čovek koji se bespravno priključuje na njihovu vodovodnu mrežu.

Među meštanima, ovog sela, koje je bukvalno spojeno sa predgrađem Prokuplja, po oprečnim izjavama se vidi da vlada pravi mali rat oko zajedničke vode, koji će morati da reše nadležne institucije.

(Kurir.rs / B.R. / Foto: B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track